Apogee Instruments

Az Apogee Instrumentsnél küldetésünk az, hogy segítsük Önt a jobb mérések elvégzésében. Ez nem csak annyi, hogy precíz érzékelőket tervezünk és ezeket nagyon jó áron adjuk. Ez magában foglalja az Ön igényeinek megértését, a megoldások szállítását és a világszínvonalú támogatás biztosítását, amelyre a sikerhez szükség van, függetlenül a projekt méretétől.

Munkánk nem fejeződik be, amikor a termék leszállítjuk. Mint Ön is láthatja, jelentős erőforrásokat fektetünk be a támogató anyagok fejlesztésébe, hogy világosan megmagyarázzuk, hogyan kell termékeinket optimálisan felhasználni akár évekig is. Ha nem talál választ a weboldalunkon vagy egy felhasználói kézikönyvben kérdésére, magasan képzett műszaki támogatást nyújtó szakembereink (info@syscontrol.hu) készen állnak arra, hogy válaszoljon Önnek. Nagyra értékeljük a nagyszerű ügyfeleinkkel folytatott párbeszédet.

Apogee Instruments. Tudósok építették professzionális használatra.

 • Infravörös sugárzásmérők

  Infravörös sugárzásmérők (12)

  Infra-hőmérő szenzorok

  Pontos, érintésmentes felületi hőmérséklet mérések Az Apogee Instruments infravörös sugárzásmérői (Infrared Radiometers: IRRs) a legpontosabb szenzorok a piacon. IRRs gyors felületi hőmérséklet mérést tesznek lehetővé azzal, hogy a látószögükben lévő bármilyen felületről kisugárzott hőenergiát elektromos jellé alakítják át.

  Alkalmazások

  Apogee Instruments infravörös sugárzásmérői  alkalmasak a növények levélzetének hőmérésére a vízstressz becsléséhez, az utak felületének hőméréséhez a jeges útviszonyok jelzéséhez, illetve talaj felületi hőmérsékletének megállapításához; különböző energia egyensúllyal kapcsolatos kutatásokhoz.

  Ellenálló és könnyű

  Az ellenálló eloxált alumínium tokozás miatt a szenzorokat erősek és könnyűek. A szenzorok képesek ellenállni extrém időjárási körülményeknek is és az árnyékolt kialakításnak köszönhetően minimalizálják a hőmérséklet ingadozásokat. A szenzor rugalmas 8-14 µm germánium alapú ablaka megfelel az légköri ablaknak, hogy minimalizálja a hatását a víz sávoknak 8 µm alatt és 14 µm felett.

  Gyors és pontos mérések

  Az Apogee sugárzásmérői egy kúpos fekete testhez több rögzített hőmérsékleten a teljes mérési tartományban kalibráltak. Ez az egyedi kalibrálás teszi lehetővé, hogy a mérési bizonytalanság  ±0,2 C legyen a -30 to +65 C tartományban (amikor a szenzor-test hőmérséklete 20 C belül van a mérési ponthoz képest).

  Többféle látószögű kialakítás

  A szenzorok különféle látószöggel rendelhetők, akár kör alakú, akár vízszintes nyílással is. A kör alakú nyílások félszögre értve lehetnek 14, 18, és 22 fokosak. A vízszintes nyílásúak látószöge 13 fok függőleges 32 fok (félszögben értve) vízszintes irányban.

  Kompatibilitás

  A szenzorok többféle kialakításban rendelhetők, amely kompatibilisek a legtöbb adatgyűjtővel vagy használhatók az Apogee saját kézi mérőműszereivel.

  Garancia és támogatás

  Minden Apogee termék mögött az iparágban egyedülálló 4 év garancia és kiváló ügyfélszolgálat áll. További információk a gyártó oldalán elérhetőek.
 • Kiegészítők

  Kiegészítők (5)

  kommunikációs kábelek, elemek, rögzítőbilincsek, vízszintezők, stb az Apogee termékekhez
 • Klorofill koncentráció mérő

  Klorofill koncentráció mérő (1)

 • Kvantum szenzorok

  Kvantum szenzorok (9)

  PAR, PPF, és PPFD mérések minden fényforrásra

  A fotoszintetikus sugárzás alapvető minden fotoszintetizáló élőlénynek, mint amilyenek a növények, az algák és a korallok. A 400-700 nm közötti tartományt PAR-nak (Photosynthetically Active Radiation) vagy PPFD-nek (Photosynthetic Photon Flux Density) hívják. Az Apogee kavnzum szenzorok úgy vannak kalibrálva, hogy mérjék a fotonok számát az adott fénynek ebben a tartományban.

  Teljes spektrumú kvantum szenzorok

  Az új SQ/MQ-500 Teljes spektrumú kvantum szenzorok egy új érzékelőre épülnek, ami minden fényforrás, még a LED-ek esetén is, pontos méréseket tesznek lehetővé minden további feldolgozás nélkül.

  Eredeti Apogee kvantum szenzorok

  Az eredeti SQ/MQ-100, SQ/MQ-200, SQ/MQ-300, és SQ-400 sorozatú kavntum szenzorok remekül működnek a legtöbb fényforrás esetén, kivételt jelentenek bizonyos színes LED-ek amelyeknél egy utólagos korrekciós faktor használatára van szükség a pontos mérésekhez.

  Alkalmazások

  Apogee kvantum szenzorai használhatók a bejövő PPFD mérésére kültéren, üvegházakban, palántázókban és akváriumokban. Az eredeti kvantum szenzorok (SQ/MQ-100, SQ/MQ-200, SQ/MQ-300, és SQ-400 sorozat) kitünőek minden fényforráshoz, kivétel a legtöbb LED-hez ahol utólagos korrekcióra van szükség. Az SQ/MQ-300 sorozat térbeli átlagot mér ami hasznos azokban az esetekben ahol a fény egyenlőtlen eloszlású. A teljes spektrumú kvantum szenzorok (SQ/MQ-500 sorozat) tökéletes megoldás minden (beleértve a LED-ek is) fényforrás mérésére, utófeldolgozás nélkül is.

  Spectral Response

  The Original quantum sensor has a spectral range of 410 to 655 nm. The Full Spectrum quantum sensor has a spectral range of 389 to 692 nm ± 5 nm. The improved spectral response increases the accuracy of LED measurements. The spectral responses can be be seen in the graph below (click to enlarge). Original & Full Spectrum Quantum Sensor Spectral Response.

  Calibration

  To ensure accuracy each sensor is carefully calibrated in controlled conditions and traceable to NIST reference standards. The Original sensors are pre-calibrated for either sunlght or electic light sources. The Full Spectrum sensors are pre-calibrated for all light sources.

  Durable Design

  Apogee quantum sensor heads are potted solid and contain no internal airspace. The sensors are fully submersible and suitable for use in all climate conditions.

  Excellent Cosine Response

  Sensors are cosine-corrected to maintian their accuracy when radiation comes from low zenith angles. The sensors measure PPFD with a cosine response accurate within ± 5 % at 75° zenith angle.

  Self-cleaning Head

  The Original quantum sensors feature a patented dome-shape head that quickly sheds water, dirt, and other debris. This reduces maintenance and maximizes performance in the field.

  Compatibility

  Sensors are available with several outputs including: USB, pigtail leads to be connected with most dataloggers, or with a handheld meter.

  Warranty and Support

  All Apogee products are backed by an industry-leading four year warranty and outstanding customer support.
 • NDVI és PRI

  NDVI és PRI (4)

 • Net Radiométer

  Net Radiométer (1)

 • Piranométerek

  Piranométerek (8)

  Szilícium cellás piranométerek

  Pontos és stabil teljes rövidhullámú sugárzás és a globális sugárzás mérésére Rövidhullámú sugárzás adja az energiát az evapotranszspirációhoz illetve ezt lehet legkönyebben átalakítani villamos energiává. Az Apogee piranométerei megfizethető eszközök, melyek számszerűsíteni tudják ezt az energiát a szilícium-cellás fotodióda technológia segítségével. Az Apogee évek óta piacvezető ezen a területen és folyamatosan fejlesztik, finomítják a piranométerek teljesítményét, stabilitását, tartósságát és a koszinusz válaszát. Mindehhez ráadás az Apogee kiváló ügyfélszolgálata és a szenzorokhoz adott négy év garancia.

  Alkalmazási területek

  Apogee Instruments szilícium- cellás piranométerei mérik a beérkező rövidhullámú sugárzás, mely felhasználható mezőgazdasági , ökológiai és hidrológiai időjárási hálózatokban és napelemes rendszereknél. Az Apogee piranométerei olyan ismert gyártók meteorológiai állomásainak alapfelszereltségei, mint a Campbell Scientific , Columbia időjárási rendszerek , AgroSense, stb.

  Pre-kalibrált

  A szenzorok közös jellemzője a magas minőségű , szilikon-cellás fotodióda érzékelő, melyeket ellenőrzött körülmények között lettek kalibrálva, melyek visszakövethetők az ISO-osztály referencia standardok szerint, tiszta ég esetén ± 5 % bizonytalanság mellett.

  Kompatibilitás

  Érzékelők többféle kimenettel rendelhetők, így a legtöbb adatgyűjtőhöz használhatók. De lehetőség van kézi mérőműszert is vásárolni szenzorokhoz.

  Robusztus kialakítás

  Az Apogee piranométerek egy epoxi fejbe vannak ültetve, így a szenzorok időjárásállók és mentesek termikus jellegű pontosság ingadozásoktól.

  Öntisztuló fej

  A szabadalmaztatott kupola alakú fejről gyorsan lefolyik a víz, a kosz és az egyéb szennyeződések, ezáltal csökken a karbantartási igény és növekszi a teljesítmény.

  Kitűnő koszinusz válasz

  Az érzékelők a teljes napsugárzást ± 5 %-os koszinusz válasszal mérik.

  Garancia és támogatás

  Minden Apogee termék mögött az iparágban egyedülálló 4 év garancia és kiváló ügyfélszolgálat áll. További információk a gyártó oldalán elérhetőek.