Klorofill-fluoreszcencia-indukció mérők.

Egy üzem kapacitása a fotokémia elvégzésére korlátozott, és számos tényezőtől függ, amely magában foglalja a környezeti feltételek okozta stresszeket. A fotokémiához felhasznált nagyobb elnyelt fényenergiát nem fotokémiai folyamatokkal kell hatékonyan eloszlatni. Ilyen folyamatok közé tartozik a hőkibocsátás és az elnyelt sugárzás kis, de diagnosztikailag jelentős mennyiségének újbóli kibocsátása hosszabb hullámhosszú vörös/távol vörös fényenergiaként. Ezt a fényvisszabocsátást klorofill-fluoreszcenciának nevezik.

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

 • FMS2+ terepi hordozható impulzusmodulált klorofill fluorométer.

  Az FMS2+ egy terepi hordozható impulzusmodulált klorofill fluorométer. A rendszer nagymértékben hordozható és teljesen önálló. A helyszíni cserélhető akkumulátorok rendszere biztosítja az energiát egy egész napos terepmunkához. A többtöltős rendszer lehetővé teszi az akkumulátorok teljes feltöltését éjszaka.

  Az FMS2+ vezérlődoboz most fehér LED-lámpával rendelkezik az aktinikus és telítettségi impulzusintenzitás érdekében. USB porttal van felszerelve, amely lehetővé teszi a modern Windows ® alapú számítógépekhez való egyszerű csatlakoztatást (kiküszöbölve a soros USB konverter használatát).

  Az FMS2+ és a CIRAS egyidejű levélgázcserére és klorofill fluoreszcencia mérésére való használatával kapcsolatos információkért forduljon a PP Systemshez .

 • Handy PEA Plus klorofill fluoreszcencia analizátor.

  A Handy PEA Plus egy kompakt, rendkívül hordozható, folyamatos gerjesztésű klorofill fluoreszcencia analizátor. A masszív, mégis könnyű kialakításnak köszönhetően a Handy PEA Plus különösen alkalmas a minták gyors, nagyszabású szűrésére szántóföldön vagy üvegházban mind kutatási, mind oktatási alkalmazásokhoz.

  Több

   

  A Handy PEA+ egy kompakt, könnyű vezérlőegységből áll, amely kifinomult elektronikát tartalmaz. Ez biztosítja a nagy idejű felbontást, amely elengedhetetlen a gyors klorofill fluoreszcencia indukciós kinetikai mérésekhez.

  Egyszerűen konfigurálható és kezelhető, az alapvető mérési funkciók közvetlenül a Handy PEA+-on definiálhatók. Bonyolultabb kísérleti tervezés valósítható meg a Protocol Editor szolgáltatással, amely lehetővé teszi akár 5 felhasználó által definiált protokoll tárolását a memóriában különböző helyszíni alkalmazásokhoz. A protokollok egy egyedi Windows® szoftvercsomaggal, PEA+ (mellékelve) íródnak. A tapintható billentyűzet lehetővé teszi a kiválasztást és a bevitelt, az LCD kijelző modul pedig a menüopciókat és az adatokat jeleníti meg.

  Az érzékelő egység 3 ultra-fényes piros LED-ből áll, amelyek optikailag 650 nm-es csúcshullámhosszig (amelyet a klorofill könnyen elnyel) szűrnek, maximum 3500 µmol m-2 s-1 intenzitással. mintafelület. A LED-ek lencséken keresztül fókuszálnak a levél felületére, hogy egyenletes megvilágítást biztosítsanak a levélkapocs által kitett területen (4 mm átmérőjű). Egy optikai visszacsatoló áramkör figyeli és korrigálja a LED-ek kimeneti intenzitásának változásait, amelyeket a LED-eken belüli belső hőképződés okozhat. Az áramkör kompenzálja a környezeti hőmérséklet változása által okozott intenzitásváltozásokat is.

  Az érzékelő egység nagy teljesítményű PIN fotodiódával van felszerelve. Az optikai kialakítás és a szűrés biztosítja, hogy maximálisan reagáljon a hosszabb hullámhosszú fluoreszcencia jelre, és blokkolja a visszavert, rövidebb hullámhosszú LED fényt, amelyet megvilágítási forrásként használnak. A változó sebességű analízis lehetővé teszi a fluoreszcencia jelek különböző gyűjtési sebességű mintavételét az indukciós kinetika különböző fázisaiban. Kezdetben az adatokból 10 µmásodperces időközönként mintát vesznek az első 300 µmásodpercben, majd a következő indukciós fázisokat alacsonyabb mintavételi sebességgel rögzítik, ahogy a kinetikai aktivitás mértéke csökken.

  Akár 1000 0,1 és 300 másodperc közötti felvételt is el lehet menteni a Handy PEA+ beépített memóriájába. A kiszámított paraméterek megtekinthetők a képernyőn átfogóbb adatmegjelenítéssel, amelyet a mentett adatok USB-n keresztül PC-re átvitelével érhetünk el, ahol a mellékelt PEA+ Windows® szoftver számos numerikus és grafikus megjelenítési lehetőséget tesz lehetővé.

 • M-PEA fluoreszcencia mérő.

  Az M-PEA (Multi-Function Plant Efficiency Analyzer) a kiváló minőségű gyors fluoreszcencia kinetikai és P700+ abszorbancia vizsgálatokat ötvözi az úttörő késleltetett fluoreszcencia (DF) mérésekkel, amely az egyik legátfogóbb rendszer a növények fotoszintetikus hatékonyságának vizsgálatára.

 • Pocket PEA klorofill fluorméter.

  A Pocket PEA klorofill fluorméter alkalmas oktatásra, kutatásra és sokféle kereskedelmi alkalmazásra. A robusztus, mégis kompakt kézi kialakítás könnyű használatot és megbízható működést biztosít.

Mind a(z) 4 találat megjelenítve