Sugárzásérzékelők.

A Föld felszínének hőmérsékletét, valamint a növények alapvető életfolyamatait a sugárzási egyensúly határozza meg. Ez a sugárzás általános hatását írja le, figyelembe véve az abszorpciót és a visszaverődést, valamint az újraemissziót és diffúziót.

Mind a(z) 4 találat megjelenítve

 • UGT – CMP 3 piranométer.

  Ez a távadó a napsugárzás mérésére szolgál. A 0,31 – 2,8 µm spektrális tartománynak köszönhetően a készülék dupla piranométer értelemben albedométerként is használható.

  A CMP 3 kisebb és könnyebb, mint a többi CMP piranométer. Erős, 4 mm-es üvegkupolával rendelkezik, amely megvédi a hőcsövet a külső hatásoktól. Kis méretének és vízálló felépítésének köszönhetően ez a műszer ideális mezőgazdasági alkalmazásra, napelemes berendezések felügyeletére, ipari alkalmazásokra és víz alatti használatra. Csavaros rögzítő rúddal rendelkezik az egyszerű telepítés érdekében. A készülék a WMO és az ISO 9060 szerint „második osztálynak” felel meg, és a megfelelő vizsgálati tanúsítvánnyal szállítjuk.

  Előnyök:

  • Nagyon könnyű (0,35 kg)
  • Albedométerként is használható
 • UGT – CNR 4 nettó radiométer.

  A CNR 4 két piranométerből és két pirgeométerből áll, ahol az egyik műszer felfelé, a másik lefelé néz. Együtt mérik a rövidhullámú és hosszúhullámú (távol infravörös) sugárzás, valamint az Albedo közötti energiaegyensúlyt. A CNR 4 az ismert CNR 1 utódja, és lényegesen jobb tulajdonságokkal rendelkezik. A CNR 4 rendkívül könnyű, és beépített napvédővel van felszerelve, hogy csökkentse a hőhatások hatását a mérésre. A felső pirgeométer meniszkusz alakú kupolája a hosszúhullámú sugárzás lényegesen jobb mérését biztosítja. Az opcionális CNF 4 szellőztető egység egyedülálló és nagyon hatékonyan megakadályozza a szennyeződés, a nedvesség, a harmat és a fagy felhalmozódását az érzékelőkön.

  Előnyök:

  • Rögzíti a teljes nettó energiát a rövid és hosszú hullámú sugárzás között egy műszerben
  • Az opcionális szellőzőegység védelmet nyújt a befolyásoló tényezők ellen
 • UGT – Nettó sugárzás adó.

  A nettó sugárzás távadó két teljesen egyforma, egymáshoz kapcsolódó hőcsőből áll, amelyek a nap- és a reflexsugárzást mérik. A közvetlen besugárzás és a visszavert sugárzás közötti különbség mért értékként kerül kiolvasásra. A műszer a WMO szerint „első osztályú”, és vizsgálati tanúsítvánnyal rendelkezik.

  Előny:

  • Olcsó
 • UGT – NR Lite szilikon hálós radiométer.

  A műszer a nettó sugárzás mérésére szolgál, a felülről érkező teljes sugárzás (napsugárzás és hosszúhullámú légköri ellensugárzás) és az alulról érkező teljes sugárzás (rövidhullámú visszaverődő sugárzás és hosszúhullámú talajsugárzás) közötti egyensúly. A sugárzási értékek rögzítése egymáshoz kapcsolt hőcsővel történik. A kimenő jel arányos a nettó sugárzással, és a földfelszínről elnyelt sugárzási energiaként értelmezhető.
  Az NR Lite-ot különösen kompakt és könnyű kialakítása jellemzi, amely 40 cm hosszú tartókarjával rendkívül alkalmassá teszi hordozható mérőműszerként.

  Előnyök:

  • Kompakt és könnyű kialakítás
  • Nagy spektrális tartomány
  • Hordozható mérőműszerként is használható

Mind a(z) 4 találat megjelenítve