Talajnedvesség, talajhőmérséklet és vezetőképesség.

Legyen szó a jelenlegi talajállapot meghatározásáról, az öntözési folyamatok értékeléséről és kezeléséről, vagy a talajban zajló folyamatok rögzítéséről: a talaj víztartalma sok kérdésben alapvető paraméter a mezőgazdaságban, a talajtudományban és a környezetvédelemben.

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

 • UGT – ML3 Theta Probe talajnedvesség-érzékelő.

  Az ML3 Theta Probe egy kapacitív talajnedvesség-érzékelő, amelyet a Delta T Devices fejlesztett és gyártott. A talajnedvesség mellett a talaj hőmérsékletét is méri. Zárt műanyag teste négy érzékelőrúdhoz van rögzítve, amelyek közvetlenül a talajba illeszthetők leolvasás céljából. Vízálló dugó csatlakozik a választható jelkábelekhez. Hosszabbító kábelek és hosszabbítócsövek egyaránt használhatók. Az érzékelő beépíthető vízszintesen és függőlegesen, a felszínen és a mélyebb talajhorizontokban is.

  Az ML3-at egy adatgyűjtő táplálja. Az érzékelő talajnedvesség-kimeneti jele egy differenciális analóg feszültségjel (0 … 1,0 V DC ≈ 0 … 60 % Volume), és a talaj hőmérsékletét ellenállásjelként szolgáltatja. Az adatrögzítő tárolja a bemenő jeleket, és a mellékelt általános talajkalibrálások segítségével átalakítja a talajnedvességet. Adott talajokhoz is kalibrálható.

  Az összes Delta-T naplózón kívül az ML3 bármely szokásos differenciálnaplózóhoz csatlakoztatható. A kézikönyv részletes leírást ad a konfigurálásról. Ezenkívül mobil szenzorként is működtethető a HH2 nedvességmérővel. Mindkét eszköz elérhető ThetaKit néven. (Megjegyzés: a HH2 nem jeleníti meg és nem tárolja az ML3 hőmérsékleti értékeket.)

  Az ML3 egy stabilan működő mérőműszer alacsony vezetőképességgel és alacsony hőmérsékleti reakcióval. Az eredményekre gyakorolt ​​hatás számszerűsítésére a kézikönyv világos áttekintést ad arról, hogy a kimenet hogyan változik különböző sótartalom vagy növekvő hőmérséklet hatására. A sótartalom növekedésével a mérési értékre gyakorolt ​​hatás csökken. Így az érzékelő magas sótartalmú talajban is működik (speciális kalibrációval 2000 mS/m-ig).

  Az ML3 a talaj nedvességtartalmát a talaj relatív permittivitásának (ε r ) mérésével határozza meg . Mivel kapacitív érzékelő, a beépített kondenzátor kapacitása kiszámításra kerül. Ha a relatív permittivitás változik, a kapacitás is változik. Regressziós képletekkel, pl. Topp és Davis, ε r átalakítható talajnedvességgé. A talajnedvesség-érzékelők tipikus alkalmazási területei: öntözésszabályozás, hidrológia, mélyépítés, szennyezőanyag-monitoring, mezőgazdaság és erdőgazdálkodás.

  Előnyök:

  • nagy pontosság
  • talajspecifikus kalibráció
  • alacsony energiafogyasztás
  • alacsony érzékenység a sótartalomra
  • 500 mS/m-ig talajban működik (speciális kalibrációval 2000 mS/m-ig)
  • adaptálható kábelrendszer
 • UGT – Nedvességmérő – HH2.

  A Moisture Meter egy sokoldalú eszköz a Delta-T nedvességérzékelőkhöz (ThetaProbe, SM300 és WET Sensor). A HH2 kiváló funkcionalitást kínál egy kompakt kézi készülékben, amelyet kifejezetten terepi használatra fejlesztettek ki. A mért értékek közvetlenül az LCD-n jelennek meg, és elmenthetők későbbi használatra a számítógépen. A készülék egy kézzel is kezelhető a gyakorlati terepen való használatra. Minden mért értéknél a mérési idő és egy egyedi mintaszám, egy mérési pont szám és egy szenzorazonosító szám kerül tárolásra. Az adatok a mellékelt RS-232 kábellel továbbíthatók a számítógépre. A Windows PC-khez készült HH2 szoftver egy varázslót kínál az adatbevitelhez. Az adatok közvetlenül is kiolvashatók Excelben vagy más táblázatkezelő programban, illetve öntözésvezérlő programokban. Alternatív megoldásként az adatok ASCII-adatként is letölthetők.

  Előnyök

  • Kompakt praktikus kialakítás
  • Akár 1500 adatot is elment
  • Az idő és a hozzá tartozó azonosító számok minden adatnál elmentésre kerülnek
 • UGT – SM150T talajnedvesség-érzékelő.

  Az SM150T egy kapacitív talajnedvesség-érzékelő, amelyet a Delta T Devices fejlesztett és gyártott. A talajnedvesség mellett a talaj hőmérsékletét is méri. Zárt műanyag teste két érzékelőrúdhoz van rögzítve, amelyek közvetlenül a talajba illeszthetők leolvasás céljából. Vízálló dugó csatlakozik a választható jelkábelekhez. Hosszabbító kábelek és hosszabbítócsövek egyaránt használhatók. Az érzékelő beépíthető vízszintesen és függőlegesen, a felszínen és a mélyebb talajhorizontokban is.

  Az SM150T-t egy adatgyűjtő táplálja. Az érzékelő talajnedvesség-kimeneti jele egy differenciális analóg feszültségjel (0 … 1,0 V DC ≈ 0 … 60 % Volume), és a talaj hőmérsékletét ellenállásjelként szolgáltatja. Az adatrögzítő tárolja a bemenő jeleket, és a mellékelt általános talajkalibrálások segítségével átalakítja a talajnedvességet. Adott talajokhoz is kalibrálható.

  Az összes Delta-T naplózón kívül az SM150T bármely szokásos differenciálnaplózóhoz csatlakoztatható. A kézikönyv részletes leírást ad a konfigurálásról. Ezenkívül mobil szenzorként is működtethető a HH150 nedvességmérővel. Mindkét eszköz elérhető ThetaKit néven. (Megjegyzés: a HH150 nem jeleníti meg és nem tárolja az SM150T hőmérsékleti értékeket.)

  Az SM150T egy stabilan működő mérőműszer alacsony vezetőképességgel és alacsony hőmérsékleti reakcióval. Az eredményekre gyakorolt ​​hatás számszerűsítésére a kézikönyv világos áttekintést ad arról, hogy a kimenet hogyan változik különböző sótartalom vagy növekvő hőmérséklet hatására. A sótartalom növekedésével a mérési értékre gyakorolt ​​hatás csökken. Így az érzékelő magas sótartalmú talajban is működik (speciális kalibrációval 1000 mS/m-ig).

  Az SM150T a talaj nedvességtartalmát a talaj relatív permittivitásának (ε r ) mérésével határozza meg. Mivel kapacitív érzékelő, a beépített kondenzátor kapacitása kiszámításra kerül. Ha a relatív permittivitás változik, a kapacitás is változik. Regressziós képletekkel, pl. Topp és Davis, ε r átalakítható talajnedvességgé. A talajnedvesség-érzékelők tipikus alkalmazási területei: öntözésszabályozás, hidrológia, mélyépítés, szennyezőanyag-monitoring, mezőgazdaság és erdőgazdálkodás.

  Előnyök:

  • talajspecifikus kalibráció
  • alacsony energiafogyasztás
  • minimális talajzavarás
  • alacsony érzékenység a sótartalomra
  • speciális kalibrációjú talajokon működik 1000 mS/m-ig
  • adaptálható kábelrendszer
 • UGT – SMT-100 érzékelő.

  Az SMT-100 egyesíti az alacsony költségű FDR érzékelőrendszer előnyeit a TDR rendszer pontosságával. A TDR-hez hasonlóan a jel haladási idejét méri, hogy meghatározza a talaj relatív permittivitását ε r . És az FDR-hez hasonlóan az ε r -t könnyen mérhető frekvenciává alakítja. Az SMT-100 egy gyűrűs oszcillátort használ, hogy a jel haladási idejét frekvenciává alakítsa. Az így kapott frekvencia (>100 MHz) elég magas ahhoz, hogy agyagos talajon is jól működjön.

  Kompakt, funkcionális és robusztus: a nyomtatott áramköri lap alapú kialakítás gazdaságos kialakítást tesz lehetővé, a pengeforma pedig megkönnyíti a telepítést. A burkolat és a kábel vízzárású. Az SMT-100 adatkezeléshez naplózóhoz vagy kézi számítógéphez csatlakozik. Különféle kommunikációs protokollok állnak rendelkezésre (RS485 vagy SDI-12), valamint analóg kimenet. Buszképes, így több érzékelő csatlakoztatható egy adatgyűjtőhöz.

  Az SMT-100 meghatározza a térfogati víztartalmat és a talaj hőmérsékletét. Széles mérési tartománnyal rendelkezik, karbantartást nem igényel és fagyálló. Rövid reakcióidővel és alacsony sótartalom-zavarával hosszú távú megfigyelésre tervezték. Ezenkívül lehetséges a relatív Permittivitás lekérése.

  Az SMT-100 érzékelőt alapfelszereltségként szállítjuk egy olvasóval a talaj nedvességtartalmának és talajhőmérsékletének mobil mérésére szállítótáskában.

  Előnyök

  • Fagyálló
  • Megbízható mérés
  • Karbantartás mentes
  • Hosszú élettartam
  • Gyors válasz
  • A sótartalom és a pH alacsony hatása
  • Költséghatékony
 • UGT – Talaj sótartalom érzékelő.

  A talaj sótartalom-érzékelője a helyén méri a felszín alatti pórusvíz sótartalmát. Ha nyomon kell követnie a só felhalmozódását a talajprofilokban, vagy látnia kell a „kimosódási” folyamatok hatásait, az 5000L sorozat a profil meghatározott pontjain megteheti. Csak az 5000 literes szenzorok adnak diszkrét pontszerű értékelést a pórusvizek teljes oldott sótartalmáról in situ.

  A szabadalmaztatott, 15 bar nyomású porózus kerámiából készült, a pórusvizet a növény növekedésének teljes skáláján mérik. Az érzékelő „telített” marad a környezeti pórusvízzel telített 0-tól 1500 kPa-ig terjedő mátrixszívás között. A strapabíró akril házból készült, és az évekig tartó felszín alatti használatra készült, a rugóterhelésű fej biztosítja, hogy az érzékelő érintkezésben legyen a talajjal, amikor üzembe helyezi.

  Különféle hosszúságban kapható, és az 5500 Salinity Bridge-hez használják. Az 5500-as sótartalom hidat alumínium tok borítja, a precíziós leolvasó tárcsák és a hozzá tartozó poteritiométerek pontos sótartalom-leolvasást biztosítanak ohmban vagy mmho értékben. Az adatok közvetlenül kiolvashatók mmho/cm-ben, 25°C-ra (77 F) korrigálva, 1KHz AC jellel. Lehetővé teszi a vezetőképesség mérését 2-40 mmho/cm tartományban. 3 Ohm-os skála áll rendelkezésre 0-1 K, 0-1 OK és 0-100K között. 4ea akkumulátorral működik. 9 V-os elem, amely 1000 leolvasást bír.

 • UGT – TRIME PICO32 botszonda.

  Érzékelő integrált TDR elektronikával

  Az intelligens TRIME botszondaPICO32 ideális helyszíni felügyeleti rendszerekhez a talaj és más porózus anyagok nedvességtartalmának rögzítésére. A szonda és a TDR-elemző elektronika egyetlen érzékelőbe integrálása egyedülálló. Más mérési módszerekkel összehasonlítva a TRIME-PICO32 garantálja a pontos mérést még magas hőmérsékleten és vezetőképességen is. Az integrált hőmérséklet-érzékelő további értékes információkat szolgáltat. A kis, 32 mm átmérőjű házával a TRIME-PICO32 problémamentesen telepíthető viszonylag homogén talajba, és 11 cm-es rúdhosszával a lehető legjobb reprezentációt biztosítja. Mechanikai szívósságára tekintettel a TRIME-PICO32 használható. mobil környezetben a PICO-BT Bluetooth modullal.

  Előnyök

  • Kicsi és strapabíró kialakítás, ideális mobil használatra
 • UGT – TRIME-PICO64 botszonda.

  Érzékelő integrált TDR elektronikával

  Az intelligens PICO64 TRIME botszonda ultramodern elektronikát kínál nedvességmérési módszerrel, kifejezetten terepi használatra. A szonda és a TDR elemző elektronika egyetlen érzékelőben való integrálása egyedülálló. Ezenkívül egy hőmérséklet-érzékelő is be van építve. Ez a szonda pontos mérést garantál még magas hőmérsékleten és vezetőképességen is. A nagy, mintegy 1250 ml-es mérési térfogat heterogén talajok esetén is jó reprezentativitást garantál. A robusztus ház és a Bluetooth-átjáró jó választássá teszi terepi használatra.

  Előnyök

  • Nagy mérési térfogat
  • Jól alkalmazható heterogén, köves talajokra
  • Pontos mérés magas hőmérsékleten/vezetőképességen is
 • UGT – UMP-2 BT+ érzékelő.

  Az UMP-2 BT+ érzékelő az UMP-2 érzékelő vezeték nélküli változata. Az érzékelő belső adatgyűjtővel rendelkezik az adatgyűjtéshez és -tároláshoz, így lehetővé teszi a független működést a kábelek vagy külső naplózók megzavarása nélkül. A hibás kábelek miatti adathiányok, pl. állatok okozta, a múlté. A telephely zavarása különösen a preferált áramlási útvonalakon a minimumra csökken. A naplózott és élő adatok továbbítása Bluetooth LE-n (alacsony energia) keresztül történik. Az UMP-2 BT+ teljesen eltemethető függőleges vagy vízszintes telepítéshez.

  Az UMP-2 BT+ test robusztus polietilénből, míg a mérőrudak (antennák) rozsdamentes acélból készülnek.

  A belső tápegységnek és az integrált adatgyűjtőnek köszönhetően az UMP-2 BT+ alkalmas hosszú távú használatra olyan vizsgálati területeken, ahol a hosszú kábelek és a nagy mérőállomások lehetetlenek vagy gondot okoznak.

  Az érzékelő általában készenléti üzemmódban van a kapacitás megtakarítása érdekében, és automatikusan aktiválja a mérési módot az adatok gyűjtéséhez.

  A tápfeszültség piros rögzítésű, így a folyamatos adatgyűjtés biztosított. Az érzékelő 1 órás mérési időközönként legalább 1 évig képes függetlenül naplózni az adatokat. Az adatok beolvasása egyszerű az UGT kék alkalmazással. Az alkalmazással tetszőleges számú érzékelő regisztrálható és kezelhető. Az adatok *csv formátumban kerülnek tárolásra. fájlokat mobiltelefonon vagy PC-n/laptopon. Az adatokat azonnal elküldheti, megoszthatja kollégáival vagy mentheti felhőbe. Gyorsan és egyszerűen megjelenítheti és kezelheti a naplózott mérési adatokat a helyszínen az UGT blue App segítségével. A megjelenített mérési táblázatok vagy grafikonok segítségével megbeszélheti a szűrt adatokat és a helyszínen módosíthatja azokat. Az UGT blue App bármely Android okostelefonra vagy Windows alapú PC-re/táblagépre/laptopra telepíthető.

  hordozható és élő

  Az UGT blue App az élő mérési adatok gyors és egyszerű letöltésére, megjelenítésére és kezelésére is használható a helyszínen. Bármilyen számú érzékelő regisztrálható és kezelhető. Az adatok megjelenítése az élő mérés során történhet grafikonként vagy a mért értékek táblázataként. Ezen kívül lehetőség van egy érzékelő naplózott adatainak és élő adatainak együttes megjelenítésére is.

  1 érzékelő, 3 mért érték:

  Az UMP-2 BT+ meghatározza a talaj nedvességtartalmát, a talaj hőmérsékletét (°C) és a talaj elektromos vezetőképességét (mS/cm).

  A talajnedvesség meghatározása a relatív permittivitás (dielektromos állandó, ε r ) mérésével történik. A víztartalom mérésének elve egyesíti az FDR és TDR mérési módszerek előnyeit. Az érzékelő folyamatos, állandó frekvenciájú (120 MHz) jelet küld. A rendszer méri az eredeti jelhez viszonyított időeltolást. A mért időértékhez a talaj relatív dielektromos állandója van hozzárendelve. Erre a célra táblázatos értéktartomány áll rendelkezésre, amelyet minden UMP-2 BT+-hoz külön kalibrálnak. A Topp és Davis utáni regressziós függvény segítségével végül meghatározzuk a víztartalmat, és térfogat%-ban adjuk ki. Más modellek szerinti független víztartalom számításokhoz az ε r érték közvetlenül lehívható.

  mind egy készletben:

  Komplett csomagunk részeként egy kültéri okostelefont is kínálunk, előre telepített és konfigurált UGT blue alkalmazással.

  Előnyök

  • gyors és egyszerű mérés
  • nagy pontosságú
  • független elektromos vezetőképesség mérés
  • belső naplózó
  • nincs zavaró kábel a terepen
  • Az alkalmazás kompatibilis az összes Android okostelefonnal és Windows alapú PC-vel/táblagéppel és laptoppal
  • rugalmas terepen használható különféle helyeken, amelyek nehezen hozzáférhetők
  • a mérési adatok világos megjelenítése és kezelése közvetlenül a terepen
  • hosszú akkumulátor-élettartam
  • nincs szükség további külső naplózóra
 • UGT – UMP-2 szenzor.

  Az UMP-2 szenzor szabványos változata adatgyűjtőhöz való kábeles csatlakozáshoz készült. Az adatgyűjtő biztosítja az UMP-2 tápellátását és tárolja az összegyűjtött adatokat. Az adatok kiolvashatók laptoppal, interfészkábellel a naplózóhoz, vagy távoli adatátvitellel. Az UMP-2 ez a kialakítása különösen alkalmas több érzékelővel rendelkező mérési helyekre (adatgyűjtőhöz kapcsolódóan), valamint hosszú távú megfigyelésekre (pl. hidrológiai mérőhelyek vagy liziméterek).

  Az UMP-2 vízálló, és bármilyen mélységbe beépíthető (függőlegesen vagy vízszintesen). Az érzékelő egy műanyag érzékelőtestből és két rozsdamentes acél antennából áll. A kimeneti jel lehet analóg vagy digitális (RS485), ami lehetővé teszi az érzékelő integrálását más buszrendszerekbe.

  Az UMP-2 a talaj nedvességtartalmát a talaj relatív permittivitásának (ɛ r ) mérésével határozza meg . A mérési elv sem a TDR-nek, sem az FDR-módszernek nem felel meg. Az érzékelő folyamatos jelet küld állandó frekvencián (120 MHz). Az FDR módszertől eltérően az eredeti és a visszavert jel közötti fáziseltolást (időbeli eltolást) mérik. Minden mért időeltoláshoz egy relatív permittivitás van hozzárendelve. Ezt az összefüggést minden érzékelő esetében meghatározzák az érzékelő kalibrálása során. Ezeket az információkat táblázatos formában tároljuk és soroljuk fel. A mért ɛ r alapján a térfogatszázalékban kifejezett víztartalmat Topp és Davis regressziós függvényével becsülik meg. Más módszerek esetén a víztartalom ɛ r alapján történő becslésekívánatos, a mért relatív permittivitás értékek is kiolvashatók.

  Az érzékelő emellett méri a talaj hőmérsékletét (°C) és a talaj elektromos vezetőképességét (mS/cm). Az elektromos vezetőképesség mérése az ɛ r mérésétől függetlenül történik . Mivel ɛ r is sófüggő, a nagy elektromos vezetőképesség az ɛ r túlbecsléséhez vezethet . Ezekben az esetekben a mért elektromos vezetőképesség felhasználható a becsült víztartalom értékek korrigálására.

  Előnyök

  • nagy pontosság
  • kiegészítő hőmérsékletmérés
  • Független vezetőképesség mérések
  • olcsó
  • kéznél lévő adatgyűjtők használhatók
  • az adatok egy adathalmazban vannak tárolva az ugyanabból a diagramból származó összes többi adattal együtt
 • UGT-Combi TEC-100 szenzor.

  A TEC-100 egy kombinált érzékelő a talaj hőmérsékletének (°C) és a talaj elektromos vezetőképességének (mS/cm) meghatározására, és adatrögzítőkkel való kábeles csatlakozásra szolgál. Az adatrögzítő táplálja a szondát és tárolja a mért értékeket. A naplózóból az adatok interfészkábellel egy laptopra vagy távoli adatátvitellel kerülnek kiadásra. Ez a kialakítás különösen alkalmas több talajérzékelővel (adatgyűjtőhöz kapcsolódóan) és hosszú távú mérésekre (pl. mérőhelyek, liziméterek) történő mérésre.

  A TEC-100 vízálló öntött műanyag házból áll, és teljesen be lehet temetni mély vagy vízszintes telepítéshez. A mérőrudak (antennák) rozsdamentes acélból készülnek. Az adatgyűjtés lehet analóg vagy digitális (RS485).

  Előnyök

  • nagy pontosság
  • olcsó
  • kompatibilis számos adatrögzítővel

Mind a(z) 10 találat megjelenítve