5TE. – talajnedvesség, vezetőképesség (EC) és -hőmérséklet mérő.

96 500 Ft + áfa / -tól

Mért tényezők: dielektromos állandó, elektromos vezetőképesség (EC), talajnedvesség, hőmérséklet, térfogati nedvességtartalom (VWC)
Alkalmazási területek: tápoldatozás menedzsment, öntözéstervezés, növény betegség előrejelzés, növény ökológia, talajlégzés mérése

Leírás

Talajnedvesség, hőmérséklet és elektromos vezetőképesség

Szeretné felügyelni a rendszer sótartalmát? Az 5TE a térfogati nedvességtartalom (VWC) és talaj hőmérséklet mellett lehetővé teszi az összes elektromos vezetőképesség nyomon követését.

Sótartalom monitorozása EC

A csökkentett víztartalmú területeknél a só kezelés problémája kiemelt figyelmet igényel. A sótartalom ellenőrzése, figyelemmel kísérése itt legalább olyan fontos, mint a talaj nedvességéé. Az 5TE az elektromos vezetőképességen keresztül tudja a talaj sótartalmát mérni.
Az elektromos vezetőképességgel kapcsolatos mérésekhez elengedhetetlen a jó érintkezés a szenzor rozsdamentes acél elektród sora, valamint a talaj között. Az 5TE-vel nem lehet pontos méréseket végezni virágföldeknél és nem talaj jellegű szubsztrátoknál, mert ezekben a közegekben nagyobb a levegős területek aránya. Azonban az új GS3 talajnedvesség, hőmérséklet és elektromos vezetőképesség szenzort kifejezetten ezen közegek mérésére tervezték a kutatók.

Pontosságra tervezve

A szenzor mindhárom mérést (VWC, hőmérséklet, elektromos vezetőképesség) egymástól függetlenül végzi. Mint minden ECH2O szenzor, az 5TE a talaj dielektromos állandójának mérésével határozza meg a térfogati nedvességtartalmat (VWC),  a kapacitás (frekvencia tartomány) technológiát alkalmazva. A szenzor 70 MHz-es frekvencián működik, mellyel minimalizálja a talaj sótartalmának valamint szerkezetének hatásait, és ezáltal pontosabb mérési eredményekre képes. Az 5TE a hőmérsékletet egy beépített termisztor segítségével méri, az elektromos vezetőképességet pedig a rozsdamentes acél elektróda sorral. Az ásványi talajok VWC-jét Topp-egyenlettel számítjuk; ezen kívül igény esetén más kalibrációkkal is működik. A hőmérséklethez és az elektromos vezetőképességhez a gyári beállítások alkalmazandók minden talajtípusnál.

Könnyű telepítés

Az 5TE kis méretének köszönhetően könnyen telepíthető földbe.  A pontos méréshez, a robusztus szondát közvetlenül a bolygatatlan talajba kell helyezni.

Kompatibilitás adatgyűjtőkkel

Az eredeti széria felszereltségben rendelkezik SDI-12 kommunikációs opciókkal, ezt azt jelenti, hogy szenzor könnyen integrálható más gyártók rendszereibe, mint például az AgroSense Node adatgyűjtő.

Milyen esetekben válasszuk az 5TE szenzort?

  • Ha VWC, EC és hőmérséklet mérésére van szükségünk.
  • Ha a rendszerünkben figyelemmel szeretnénk kísérni a sótartalmat.
  • Ha SDI-12-t akarunk használni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„5TE. – talajnedvesség, vezetőképesség (EC) és -hőmérséklet mérő.” értékelése elsőként