CI-110 Lombkorona képalkotó rendszer (másolat)

Gyors, hordozható lombkoronaelemzés a környezeti és növénytermesztési kutatásokhoz

Az Ön adatai új szemszögből

A CID Bio-Science Plant Canopy Imager segítségével az adatgyűjtés gyerekjáték, így Ön a fontos mérőszámokra összpontosíthat.

Növénytermesztés optimalizálása

Mérje a vegetatív spektrális választ, becsülje meg a növényi tápanyag- és vízigényt, valamint a növényi stresszt a terméshozam növelése érdekében.

Az erdők termelékenysége

A LAI, a PAR és a napfoltok az erdőművelés, az erdőfelújítás, valamint a terméshozam és a faanyagminőség optimalizálása szempontjából fontosak.

Környezetvédelmi kutatás

A lombkorona-adatok felhasználása az éghajlatváltozás és az emberi tevékenység természetre gyakorolt hatásainak jobb megértéséhez.

Magabiztos munkavégzés, bármikor, bárhol

Az új digitális növénylombkorona-felvevőkészülék frissített GPS-pontossággal rendelkezik, négy különböző műholdkonstellációhoz való hozzáféréssel, valamint a még nagyobb képpontosság érdekében a lencseszűrők cseréjének lehetőségével.

Önbeálló, nagy felbontású kamera

150°-os betekintési szög élőben frissülő, nagy felbontású, halszemű digitális képfelvétellel. A digitális színszűrők emellett lehetővé teszik a felhasználó számára az ég és a növény további megkülönböztetését.

PAR & Sunflecks mérés

Teljesen integrált ceptométer 24 fotodiódával a Sunflecks mérésére a fotoszintetikusan aktív sugárzás tartományában.

Azonnali LAI elemzés

Fedélzeti érintőképernyő a napsugár-átbocsátási együtthatók vagy a LAI-elemzéshez szükséges réshányadok helyszíni elemzéséhez és kiértékeléséhez.

Egyszerű helymeghatározás

A belső iránytű és a GPS biztosítja a következetes, nyomon követhető méréseket, lehetővé téve az ismételt méréseket ugyanazon a helyen a vegetációs időszak során.

Könnyű és hordozható

Az egykezes működtetés és a tartós, könnyű kialakítás lehetővé teszi a könnyű adatrögzítést bármilyen helyen és terepi körülmények között.

A növénytakaró adatainak azonnali lekérdezése elemzéshez

Pillanatnyi, helyszíni számítás

Egyetlen mérés az átfogó adatgyűjtéshez és azonnali, helyszíni számításhoz integrált szoftverrel.

Integrált érintőképernyő

A beépített érintőképernyő lehetővé teszi a WYSIWYG alkalmazást, a gyors elemzést és a mérések kiértékelését.

Önbeálló, nagy felbontású kamera

150°-os betekintési szög élőben frissülő, nagy felbontású, halszemmel nézett digitális képpel. Nincs szükség lombkorona feletti referenciamérésre.

LAI, PAR, napfoltok

A napsugárzás áteresztési együtthatóinak vagy résfrakcióinak helyszíni értékelése és 24 fotodiódával ellátott ceptométer a Sunflecks mérésére a fotoszintetikusan aktív sugárzás tartományában.

Bármilyen termény mérése bármilyen körülmények között

A mérések gyakorlatilag bármilyen növényről vagy erdőről elvégezhetők – az alacsonyan fekvő növénytakaróktól egészen az erdő lombkoronájáig, borult vagy teljes napsütéses környezetben.

Helyszíntérképezés, digitális maszkolás és egyéb

A belső iránytű és GPS, a digitális maszkolás, a színszűrők, valamint a felhasználó által kiválasztott zenit- és azimutális osztások száma teljes ellenőrzést biztosít a felhasználó számára a mérések felett.

Leírás

Műszaki adatok

Lencse Önszintező félgömb alakú
lencse
Képfelbontás 8 megapixeles
Felület USB és Wifi
Időmérés < 1 másodperc
Halszem objektív szög 150°
Üzemi hőmérséklet 5-50°C
Kamera érzékelő 5 cm x 5 cm
Teljes hossz 84 cm
Képalkotó szonda és kar súlya 1,5 kg
PAR (tartomány/pontosság) 0-2500 umol m2s / 5 umol m2s

 

Érdekelhetnek még…