EC-5. – talajnedvesség-szenzor.

64 000 Ft + áfa / -tól

Mért tényezők: talajnedvesség, térfogati nedvességtartalom (VWC).
Alkalmazási területek: üvegház menedzsment, hidrológia, öntözéstervezés, növényökológia, vízválasztó meghatározás, vezeték nélküli érzékelő hálózatok.

Cikkszám: 40593-s Kategóriák: , Címke:

Leírás

Alacsony költségű egyedi szenzorok nagy szenzorhálózatokhoz

Szüksége van egy egyszerű talajnedvesség-szenzorra? Akkor ne is keressen tovább, az EC-5 talajnedvesség-szenzor a legjobb választás az Ön számára!
Az EC-5 talajnedvesség-szenzor pontosan méri a talaj víztartalmát a sótartalom és a talajszerkezet minimális hatása mellett, legyen az a talaj bármilyen típusú, vagy akár nem talaj jellegű közeg.

Segítségével olyan áron jut hozzá kutatási szintű pontossághoz, amely a nagy szenzorhálózatok használatát gazdaságossá teszik. Így különböző mélységű és fekvésű közegekben is végezhet méréseket, még akkor is, ha költségvetése szűkös.

Pontosságra tervezve

Az EC-5 talajnedvesség-szenzor a térfogati nedvességtartalmat (VWC) határozza meg a közeg dielektromos állandójának mérésével, miközben a kapacitás (frekvencia tartomány) technológiát alkalmazza. A 70 MHz-es frekvencia minimalizálja a közeg sótartalmának és szerkezetének hatásait, lehetővé téve ezzel, hogy a szenzort szinte bármilyen talajban, illetve nem talajjellegű közegben használhassuk. A gyári beállításokat alkalmazhatjuk ásványi talajoknál, virágföldeknél, kőzetgyapotoknál és perliteknél egyaránt.

Könnyű telepítés

A csupán 5 cm hosszúságú, 0,3 L mérési volumennel rendelkező kis szenzor könnyedén telepíthető földbe, vagy akár virágcserépbe is. Az EC-5 talajnedvesség szenzor robusztus felépítésének köszönhetően közvetlen leszúrható bolygatatlan közegekbe, és a pontos adatok így is biztosítottak.

Kompatibilitás más adatgyűjtőkkel

Az EC-5 talajnedvesség-szenzor analóg jelének segítségével problémamentesen csatlakoztatható AgroSense eszközeinkhez is.

Mikor válasszuk az EC-5 talajnedvesség-szenzort ?

[unordered_list style=”bullet”]

  • Ha a térfogati nedvességtartalom az egyetlen tényező, amit mérni szeretnénk.
  • Ha szűkös a költségkeretünk.
  • Ha egy precíz, alap, minden igényt kielégítő szenzort szeretnénk.
  • Ha kisebb térfogati lefedettség iránt érdeklődünk (pl. terület térbeli eltérései, laboratóriumi talajoszlop vizsgálatok, üvegházi kutatások.

[/unordered_list]

További információk

Pontosság

Ásványi talaj: – ±3% VWC, legtöbb ásványi talajnál, 8 dS/m-ig – ±1-2% VWC talaj specifikus kalibrációval – Kőzetgyapot: ±3% VWC, 0.5-8 dS/m – Virágföld: ±3% VWC, 3-14 dS/m

Felbontás

– 0.1% VWC (ásványi talaj) – 0.25% VWC (kőzetgyapot)

MÉRÉSI TARTOMÁNYOK

kalibrációtól függően; 0-100% VWC többtagú egyenlettel

SZENZOR MÉRETEI

8.9 x 1.8 x 0.7 cm

VEZETÉK HOSSZÚSÁG

5 m, igény szerint egyedi méretekben is kapható (Kérjük, jelezze!)

MÉRÉSI IDŐ

10 ms

ENERGIAELLÁTÁS

2.5 – 3.6 VDC @ 10 mA. A kimeneti feszültség arányos a bemeneti feszültséggel. 2.5 V és 3 V gejesztés kalibrációs egyenlettel kiegészítve.

KIMENET

Feszültség; lineárisan (talajnál) vagy polinomiálisan (táptalajoknál) korrelál a térfogati nedvességtartalommal (VWC)

HŐMÉRSÉKLET

-40°C és +50°C között

KONNEKTOR TÍPUSOK

3.5 mm-es sztereó csatlakozós vagy csupasz, ónozott villás (3)

KOMPATIBILITÁS ADATGYŰJTŐKKEL (tejlesség igénye nélkül)

Unicomp: AgroSense Node Decagon: Em50 adatgyűjtő széria, ProCheck, ECH2O Check, Em5b Más adatgyűjtőkkel: Bármilyen más adatgyűjtő rendszerrel, amely 2.5-3.6 V gerjesztésre és SE (single ended – együtemű) feszültség mérésére képes 12 bit-es vagy annál nagyobb felbontáson.

GARANCIA

1 év garancia, az alkatrészekre és az elvégzett munkára egyaránt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„EC-5. – talajnedvesség-szenzor.” értékelése elsőként