Handy PEA Plus klorofill fluoreszcencia analizátor.

A Handy PEA Plus egy kompakt, rendkívül hordozható, folyamatos gerjesztésű klorofill fluoreszcencia analizátor. A masszív, mégis könnyű kialakításnak köszönhetően a Handy PEA Plus különösen alkalmas a minták gyors, nagyszabású szűrésére szántóföldön vagy üvegházban mind kutatási, mind oktatási alkalmazásokhoz.

Több

 

A Handy PEA+ egy kompakt, könnyű vezérlőegységből áll, amely kifinomult elektronikát tartalmaz. Ez biztosítja a nagy idejű felbontást, amely elengedhetetlen a gyors klorofill fluoreszcencia indukciós kinetikai mérésekhez.

Egyszerűen konfigurálható és kezelhető, az alapvető mérési funkciók közvetlenül a Handy PEA+-on definiálhatók. Bonyolultabb kísérleti tervezés valósítható meg a Protocol Editor szolgáltatással, amely lehetővé teszi akár 5 felhasználó által definiált protokoll tárolását a memóriában különböző helyszíni alkalmazásokhoz. A protokollok egy egyedi Windows® szoftvercsomaggal, PEA+ (mellékelve) íródnak. A tapintható billentyűzet lehetővé teszi a kiválasztást és a bevitelt, az LCD kijelző modul pedig a menüopciókat és az adatokat jeleníti meg.

Az érzékelő egység 3 ultra-fényes piros LED-ből áll, amelyek optikailag 650 nm-es csúcshullámhosszig (amelyet a klorofill könnyen elnyel) szűrnek, maximum 3500 µmol m-2 s-1 intenzitással. mintafelület. A LED-ek lencséken keresztül fókuszálnak a levél felületére, hogy egyenletes megvilágítást biztosítsanak a levélkapocs által kitett területen (4 mm átmérőjű). Egy optikai visszacsatoló áramkör figyeli és korrigálja a LED-ek kimeneti intenzitásának változásait, amelyeket a LED-eken belüli belső hőképződés okozhat. Az áramkör kompenzálja a környezeti hőmérséklet változása által okozott intenzitásváltozásokat is.

Az érzékelő egység nagy teljesítményű PIN fotodiódával van felszerelve. Az optikai kialakítás és a szűrés biztosítja, hogy maximálisan reagáljon a hosszabb hullámhosszú fluoreszcencia jelre, és blokkolja a visszavert, rövidebb hullámhosszú LED fényt, amelyet megvilágítási forrásként használnak. A változó sebességű analízis lehetővé teszi a fluoreszcencia jelek különböző gyűjtési sebességű mintavételét az indukciós kinetika különböző fázisaiban. Kezdetben az adatokból 10 µmásodperces időközönként mintát vesznek az első 300 µmásodpercben, majd a következő indukciós fázisokat alacsonyabb mintavételi sebességgel rögzítik, ahogy a kinetikai aktivitás mértéke csökken.

Akár 1000 0,1 és 300 másodperc közötti felvételt is el lehet menteni a Handy PEA+ beépített memóriájába. A kiszámított paraméterek megtekinthetők a képernyőn átfogóbb adatmegjelenítéssel, amelyet a mentett adatok USB-n keresztül PC-re átvitelével érhetünk el, ahol a mellékelt PEA+ Windows® szoftver számos numerikus és grafikus megjelenítési lehetőséget tesz lehetővé.

Leírás

A termék jellemzői

 • Kompakt (170 x 85 x 40 mm), könnyű (565 gramm)
 • Nagyszabású szűrési kapacitás akár 1000 teljes nyomkövetési adatfájlig
 • Nagy idejű felbontású detektálás a gyors klorofill fluoreszcencia indukciós kinetika megkülönböztetésére
 • Telítő, nagy intenzitású fókuszált LED-sor az Fmax pontos meghatározásához
 • Felhasználó által definiált, megismételhető protokollok feltöltése az automatikus mezővégrehajtáshoz
 • Cserélhető érzékelőegység kábelek akár 20 méter hosszúsággal
 • Erőteljes Windows® adatátviteli és -elemző szoftvert tartalmaz
 • Műszaki adatok
  Praktikus PEA Fluoriméter
  Méretek: 170 (l) x 85 (sz) x 40 mm (m). Súly: 565g
  Kommunikáció: USB2.0
  Működési feltételek: 0 - 40oC. Nem lecsapódó páratartalom
  Akkumulátor: 3 x újratölthető Ni-MH 3,6 V, 1,8 Ahr
  Akkumulátortöltő: Beépített kapcsolóüzemű töltő 8-13,5 V bemenet (névleges 12 V bemenet)
  Kijelző: 8 soros x 20 karakteres LCD kijelző
  Megvilágítás: Ultra-fényes piros LED-ek fókuszált sora NIR rövid áteresztő szűrőkkel. Csúcs hullámhossz 650 nm.
  Spektrális vonal félszélessége 22 nm.
  Max. intenzitás a mintánál: Akár 3500 μmol m-2 s-1
  Érzékelő: Gyors reagálású PIN fotodióda RG9 hosszú áteresztő szűrővel
  Elektronika: 16 bites mikroprocesszor. 12 bites felbontás. A/D 10μsec adatgyűjtési sebesség. 8 bites DAC a fényvezérléshez.
  Valós idejű óra
  Felvétel hossza: 0,1-300 másodperc
  Memória: 512K akkumulátorral támogatott RAM. (Akár 1000 egy másodperces időtartamú felvétel teljes nyomkövetési adatokkal)
  Levélkapcsok: 20 x fröccsöntött kliprendszer ezüstözött rögzítőgyűrűvel, 4 mm-es mintanyílással és csúszótal
  redőny lapát.

Érdekelhetnek még…