HYPROP 2 Talajnedvesség-leadási görbék

2 198 000 Ft + áfa / -tól

HYPROP 2 Talajnedvesség-leadási görbék

A NEDVESSÉGLEADÁSI GÖRBÉKKEL KAPCSOLATOS PROBLÉMÁK

A talajnedvesség-leadási görbék készítése mindig is trükkös volt. A hagyományos módszerek rengeteg munkát igényelnek, korlátozza őket az adatpontok hiánya, és akár több hónapig is eltarthat csak egy részleges görbe elkészítése. Ráadásul soha nem volt egyszerű módja annak, hogy a talaj vízpotenciáljának tartományát egy teljes görbe esetében mérni lehessen. Egészen a HYPROP 2-ig.

Egyszerűen pontos. Egyszerűen gyors. Egyszerűen automatizált.

Talajkutatóként, akik már több száz talajnedvesség-leadási görbét készítettünk, olyan műszert akartunk, amely nagyobb pontosságot biztosít. És olyan műszert akartunk, amely automatizált. A HYPROP 2-nek a nedves tartományban csak napokig tart, szemben a hónapokkal, hogy a talajvíz-jellemző görbét elkészítse, és mindezt automatikusan teszi.

Ha a HYPROP 2-t a WP4C-vel együtt használja (amely a száraz tartományt méri), akkor teljes, nagy felbontású nedvességleadási görbéket készíthet a talajnedvesség teljes tartományában. Erre semmi más nem képes -és nem ilyen részletességgel.

Mintavevő gyűrű rugalmassága

Mindezek tetejébe a HYPROP 2-t úgy terveztük, hogy automatikusan meghatározza a telítetlen hidraulikus vezetőképességet a szabványos 250 ml-es vagy 100 ml-es, 2 hüvelyk átmérőjű mintavevő gyűrűbe helyezett, háborítatlan talajmintákon. A KSAT-tal együtt használva bármilyen talajtípus hidraulikus vezetőképességi görbéjét képes létrehozni. Az így kapott műszerrel időt, gondot és aggodalmat takaríthat meg.

Páratlan pontosság

Ha a talaj vízpotenciáljáról van szó, a mérések ennél pontosabbak és precízebbek nem is lehetnek. Ez azért van így, mert a HYPROP 2 több adatpontot (több mint 100 adatpontot a 0 és -100 kPa közötti tartományban), nagyobb felbontású adatokat, nagyobb részletességet és jobb információkat produkál a nedvességleadási görbékben – olyan információkat, amelyek a hagyományos nyomólapok vagy a függő vízoszlopos módszerek használatakor kimaradnak.

A HYPROP 2 két precíziós minitenziométert használ a vízpotenciál mérésére a telített talajmintán belüli különböző szinteken, miközben a minta egy laboratóriumi mérlegen nyugszik. Idővel a minta megszárad, és a műszer egyszerre méri a változó vízpotenciált és a minta változó súlyát. A súlymérésekből kiszámítja a nedvességtartalmat, és a nedvességtartalom változásával korrelálva ábrázolja a vízpotenciál változásait.

MINÉL GYORSABB, ANNÁL JOBB

A beállítás után a HYPROP 2 képes a talajnedvesség jelleggörbéjének létrehozására és a talajminták telítetlen hidraulikus vezetőképességének meghatározására mindössze napok, illetve hónapok alatt. Hogy még több időt takarítson meg, a készülék felügyelet nélkül is működhet.

Minden automatizált

A HYPROP 2 egy összetett műszer, de sokkal egyszerűbbé teszi a talajnedvesség-leadási görbéket. Míg más módszerek hetekig tartó fáradságos szárítást és mérlegelést igényelnek, a HYPROP 2 automatikusan beállítható. Szoftvere kiszámítja a száraz tartomány és a telítettség értékeit egy kiválasztott modell szerint, és még azt is lehetővé teszi, hogy más vízpotenciál-műszerekből, például a WP4C-ből származó adatokat is bevigyen, hogy automatikusan illessze a talajnedvesség-leadási görbéket.

A talajnedvesség-leadási görbék szakértője (hogy Önnek ne kelljen annak lennie)

A HYPROP 2 a legjobb adatokat állítja elő a talajvíz-kibocsátási görbe nedves végéről, több részletességgel, mint bármely más, a piacon kapható műszer. Ráadásul a HYPROP 2-t bármelyik LABROS műszerrel kombinálhatja a teljes talajelemzéshez – a PARIO-val a talajszemcseméret elemzéséhez, a WP4C-vel a teljes nedvességleadási görbéhez, vagy a KSAT-tal a hidraulikus vezetőképességi görbéhez. Az eredmény? Hatékony eszközök az adatok megértéséhez és a talaj időbeli viselkedésének előrejelzéséhez.

Páratlan pontosság. Automatizálás. Sokkal gyorsabb sebesség. A HYPROP 2 megfelel a legmagasabb laboratóriumi műszeres szabványoknak, így sokkal kevesebb munkával és gonddal biztosít megbízható eredményeket.

Jellemzők összefoglalása:

  • Pontosabb és robusztusabb
  • Alacsony idő, költség és erőfeszítés
  • Könnyen kezelhető és rugalmas
  • A vízvisszatartási funkció és a hidraulikai vezetőképesség egyidejű mérése
  • A vízvisszatartási funkció nagyfokú érvényessége, különösen a telítettséghez közeli területen
  • A hidraulikai funkciókat nagyszámú mérési értékkel következetesen ellenőrzik
  • A telítetlen vezetőképesség megbízható meghatározása a közepes vízpotenciáltartományban – a modellfeltevésektől függetlenül
  • A tenziométerek a tipikus kavitációs ponton túl egészen -240 kPa-ig mérnek
  • A tenziométerek fejjel lefelé helyezkednek el a talajmintában (zavartalan párolgás és a tenziométertengelyek érintetlensége)
  • Csökkentett tenziométeres vízveszteség a kavitációs fázis elérése után
Cikkszám: M020210 Kategória:

Leírás

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Mérési specifikációk

Mérési tartomány:

Nyomásátalakító: +hPa és -1000 hPa között (-2400 hPa forráskésleltetéssel).
Hőmérsékletérzékelő: -20 és 70 °C között

Pontosság:

Nyomásmérés: 1,5 hPa (automatikus nullkalibrálással)
Hőmérsékletmérés: K (-10 és 30 °C között)

Felbontás:

Nyomásmérő: 0,01 hPa
Hőmérséklet: 0.01 °C

Talaj térfogata:

250 cm3 / 100 cm3

Mérési intervallum (alapértelmezett):

10 perc

Érzékelőegységek száma:

Többmérlegű üzemmód: Max. 20 mérleg és érzékelőegység / max. 10 USB hubonként
Egymérleges üzemmód: Max. 20 darab HYPROP USB-adapterenként

Kommunikációs specifikációk

Tápellátási követelmények:

Feszültség: 6-10 V DC
Áram: mA névleges, 15 mA max.

Kompatibilitás számítógépekkel:

Microsoft Windows 10 vagy újabb

Fizikai specifikációk

Érzékelő egység:

Anyag: POM
Méretek: mm, Ø 80 mm

Tenziométer tengely:

Kerámia: levegő belépési pont > 200 kPa; Ø 5 mm
A tengely anyaga: Akrilüveg; Ø 5 mm
Teljes hosszúság: Rövid tengely: 31 mm; hosszú tengely: rövid tengely: 31 mm; hosszú tengely: 31 mm: 56 mm

Poliuretán cső:

Külső átmérő: 6 mm
Belső átmérő: 4 mm
Hossz: 0,3 m

Védelem:

Burkolat fedett dugóval: IP 65 fröccsenésálló vízálló

Kémiai ellenállás:

pH-tartomány: pH 3- pH 10

Működési hőmérséklet-tartomány:

10 °-30 °C

Szükséges külső mérés:

Száraz talaj súlya
Tenziométer-tengelyek légbeszívó szelepe

LABROS mérleg:

Csatlakozás a számítógéphez: USB

Mérési tartomány:

2200 g

Leolvasás:

0.01 g

Reprodukálhatóság:

0.01 g

Linearitás:

0.01 g

Beállítás:

Belsőleg

Egyéb

GSA