MAS-1.- nedvességtartalom-szenzor (4-20 mA).

73 000 Ft + áfa / -tól

4-20 mA kimenet és ultrahosszú kábel
A MAS-1 4-20 mA szenzor az első olyan áram alapú szenzor, amely a védjeggyel ellátott 70 MHz-es technológiát alkalmazza.

Cikkszám: 40561-p Kategóriák: , Címke:

Leírás

A MAS-1 szenzor sztenderd 4-20 mA-es kimenettel rendelkezik, mely kompatibilis a PLC-kel és öntözés vezérlőkkel egyaránt. 4-20 mA-es  interfésszel, több mint 75 m-es kábelhossz is elérhető.

Kutatási szintű pontosság

Mint más Decagon talajnedvesség szenzor, a MAS-1 is pontos mérési eredményeket nyújt  anélkül, hogy érzékeny lenne az elektromos vezetőképességre, vagy a különböző talajtípusokra, melyek mind beárnyékolták az olcsó szenzorok használatát a múltban.

Ezzel a szenzorral olyan áron jut hozzá kutatási szintű pontossághoz, amely a nagy szenzorhálózatok használatát gazdaságosság teszi. Így megfelelően az ellenőrzése alatt tudja tartani a területét különböző pontokon és mélységeken, mégha a költségvetése szűkösebb is. Továbbá, a hosszú kábelek még az eddigieknél is rugalmasabbá teszik a szenzorok telepíthetőségét, hogy oda telepíthesse azt, ahova valóban szeretné.

Pontosságra tervezve

A talaj dielektromos állandójának mérésével (kapacitás technológia) határozza meg a térfogati nedvességtartalmat (VWC). A szenzor 70 MHz-es frekvenciát használ, mely csökkenti a talaj só és szerkezeti hatásait, lehetővé téve ezáltal a MAS-1 pontosságát majdnem bármilyen talajban és nem talajjellegű közegben. A gyári beállítások alkalmazhatók ásványi talajoknál, virágföldeknél és kőzetgyapotoknál egyaránt.

Milyen esetekben válasszuk a MAS-1 szenzort?

[unordered_list style=”bullet”]

  • Amennyiben 4-20 mA-es szenzorra van szükségünk.
  • Ha 75 m-nél hosszabb kábelre van szükségünk.

[/unordered_list]

További információk

INTERFÉSZ

Sztenderd 4-20 mA analóg transzmitter

TÁPFESZÜLTSÉG

12-32 VDC folyamatosan

KIMENETI ÁRAM

4-20 mA

TÚLFESZÜLTSÉG VÉDELEM

Igen

BEÁLLÁSI IDŐ

4 másodperc

VEZETÉKEZÉS

Piros vezeték: (+) tápellátás Fekete vezeték: (-) kimenet Árnyékolás: nem tartozék

TÍPUS

Térfogati nedvességtartalom (VWC)

MÉRÉSI TARTOMÁNY

Tipikusan 0-100% VWC

FELBONTÁS

Az aktuális mérő eszköztől függ (adatgyűjtő)

PONTOSSÁG

±6% VWC általános kalibrációval a támogatott táptalajoknál 65%-os VWC-ig, ezen felül a precizitás csökkenhet. A pontosság növelhető közeg-specifikus beállítással.

KIMENET

4-20 mA áram arányosan a VWC-vel

SZENZOR MÉRÉSI IDŐ INTERVALLUM

1 másodperc

HŐMÉRSÉKLET

-40 – 80 °C

MÉRETEK

8.9 cm x 1.8 cm x 0.7 cm

VEZETÉK

2 m vagy 5 m, 3 vezeték (22 AWG ónozott piros és fekete vezeték, 24 AWG ónozott csupasz vezeték) (Egyedi vezeték méretekkel is igényelhető. Kérjük, jelezze!)