TEROS-21. – kalibrált vízpotenciál-szenzor.

120 000 Ft + áfa / -tól

Mért tényezők: talajnedvesség, térfogati nedvességtartalom (VWC)
Alkalmazási területek: üvegház menedzsment, hidrológia, öntözéstervezés, növényökológia, vízválasztó meghatározás, vezeték nélküli érzékelő hálózatok

Cikkszám: 40271-s Kategóriák: , Címke:

Leírás

Drámai módon megnövekedett pontosság

A pontosság (a leolvasás ±10%-a) az MPS-6 hatpontos gyári kalibrációjának köszönhető. Bátran hasonlítsa össze más MPS-6 szenzorokkal vagy más vízpotenciál mérőkészülékekkel.

Erős, tartós ház

Az epoxigyanta védőburkolat még a nehéz terepi viszonyoknak is ellenáll. A szenzorok hosszútávú tudományos kutatásra minősítettek.

Nem szükséges újra kalibrálni

Egyéb vízpotenciál-szenzorok az idő múlásával jellemzően veszítenek hatékonyságukból. Az MPS-6 szilikonalapú kerámiát használ, amely nem használódik el, így nincs szükség cserére vagy újra kalibrálásra.

Sóközömbösség

A szenzor sós környezetben, különböző talajokban is megőrzi pontosságát, még olyan környezetben is, ahol a szikesség időben változó.

Megfizethetőség

A kalibrációs technikai áttörésnek köszönhetően az MPS-6 pontossága megfelel egy egyénileg kalibrált szenzorénak, a kalibrálatlan szenzorok árszintjén.

Kiváló tartomány

Az MPS-6 érzékenységi tartománya -9 kPa és a légszáraz érték (-100 000 kPa) közötti pontos értékeket szolgáltatva legalább a hervadáspontig.

Helyi hőmérsékletmérés

A hőmérsékletméréseknek köszönhetően kiértékelhető egy másik fontos növekedési tényező, külön szenzor nélkül.

Plug and play funkció

Csak telepítse a szenzort, csatlakoztassa egy Em50 naplózóra, állítsa be az órát és a mérési intervallumokat és kezdje meg a naplózást! Nincs szükség programozásra.

Távoli adathozzáférés

Az MPS-6 szenzort Em50G vagy AgroSense Node adatgyűjtővel kombinálva az adatok elérhetők az Ön irodájából, laboratóriumából, tanterméből, egyszóval bárhonnan, ahol rendelkezik internetkapcsolattal.

SDI-12 kompatibilis

Az MPS-6 majdnem mindegyik kereskedelmi forgalomban beszerezhető adatnaplózóval például AgroSense Node-dal is kompatibilis, az SDI-12 univerzális kommunikációs protokoll segítségével.

Hogyan működik a MPS-6 kalibrált vízpotenciál-szenzor?

Az MPS-6 szenzorok egy nedvességtartalom érzékelőből és egy porózus szubsztrátumból állnak, amelynek ismert a nedvesség kibocsátási görbéje. A porózus anyagnak a környező talajjal történő egyensúlyba állását követően a nedvességérzékelő megméri a porózus anyag víztartalmát, a szenzor pedig a nedvesség kibocsátási görbe felhasználásával határozza meg a vízpotenciált a nedvességtartalomból.

Tartomány kontra pontosság

A szenzor érzékelési tartománya a szubsztrátum pórusméretei szóródásának függvénye: minél nagyobb tartományban szóródnak, annál nagyobb a mérési tartomány is. A kereskedelmi forgalomban kapható kerámiák homogén pórusmérettel készülnek, ami korlátozza az érzékelési tartományt. Az MPS-6 egy speciálisan kialakított, nagy tartományban szóródó pórusméretű kerámiát használ, amellyel nagy mérési tartomány érhető el.

A szenzor pontossága ugyanakkor attól is függ, hogy a nedvesség kibocsátási görbe hogyan jellemzi a porózus szubsztrátumot az adott szenzorban. Minél konzisztensebb a szubsztrátum a szenzorokban, annál pontosabb lesz mindegyik szenzor. A nagy tartományban szóródó pórusméretek a szenzorokat inkonzisztenssé teszik, szembeállítva e két, a szenzorokkal szemben támasztott kritikus célkitűzést.

Kalibrációs megoldás

A fenti ellentmondás a szenzorok egyenkénti kalibrálásával oldható meg. Ez azonban időigényes és költséges eljárás.

Az MPS-6 pontossága az áttörést jelentő kalibrációs módszernek köszönhető, amely lehetővé teszi az automata kalibráló készülékkel történő egyedi kalibrálást. Ezek az új technológiák teszik az MPS-6-ot az első olcsó vízpotenciál szenzorrá, amely kutatási célú pontosságot biztosít.

További információk

MÉRÉSI PONTOSSÁG

Talaj vízpotenciál: ±(10% + 2 kPa) Tartomány: -9 – -100 kPa (A -100 kPa-n túli tartományra vonatkozó további pontossági előírásokat lásd a kézikönyvben).

MÉRÉSI ÉRZÉKENYSÉG

Talaj vízpotenciál: 0,1 kPa Talajhőmérséklet: 0,1°C

MÉRÉSI TARTOMÁNY

Talaj vízpotenciál: -9 – -100.000 kPa Talajhőmérséklet: -40° – 60°C*

MÉRÉSI SEBESSÉG

150 ms (milliszekundum)

KIEGYENLÍTŐDÉSI IDŐ

10 perc és 1 óra között a talaj vízpotenciáljától függően

SZENZOR TÍPUSA

Frekvencia tartomány kalibrált kerámialemezekkel, termisztorral

KIMENET

RS232 (TTL) 3,6 V feszültségszintekkel vagy SDI-12 kommunikációs protokollal.

MŰKÖDÉSI KÖRNYEZET

-40° – 60°C* *Bizonyos feltételek mellett a szenzorokat magasabb hőmérsékleten is lehet használni. További részletekért vegye fel a kapcsolatot a Decagonnal. A vízpotenciál mérések nem lesznek pontosak °C alatt.

ÁRAMELLÁTÁS

3,6 – 15 VDC, 0,03 mA nyugalmi áram, max. 10 mA a 150 ms mérés során

KÁBEL HOSSZA

5 m, egyedi kábelhosszok is rendelhetők.

CSATLAKOZÓTÍPUSOK

3,5 mm „sztereó” csatlakozó vagy csupasz, cinezett huzalvég (3)

A SZENZOR MÉRETEI

9,6 cm (h) x 3,5 cm (sz) x 1,5 cm (m)

AZ ADATNAPLÓZÓ KOMPATIBILITÁSA (NEM KIZÁRÓLAGOS)

Decagon Em50 sorozat (2.13+ változat), ProCheck (1.53+ változat), AgroSense Node, bármilyen SDI-12-kompatibilis adatnaplózó

SZAVATOSSÁG

Egy év, alkatrészre és munkaerőköltségre vonatkozóan

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„TEROS-21. – kalibrált vízpotenciál-szenzor.” értékelése elsőként