MQ-610: 400-750 nm ePAR mérő

209 000 Ft + áfa / -tól

TUDÓSOKNAK ÉS KOMOLY TERMELŐK SZÁMÁRA –  Az Apogee Instruments mérnöki csapata tervezte a világhírű terményfiziológus, Bruce Bugbee, PhD irányítása alatt. az új kiterjesztett fotoszintetikusan aktív sugárzás (ePAR) 400-ról 750 nm-re minden fényforrásra.

ÚJ ePAR-TARTOMÁNY –  Az újonnan meghatározott 400-750 nm-es ePAR laboratóriumi mérése fotoszintetikusan aktívnak bizonyult a hagyományos 400-700 nm-en (PAR) túl. Az ePAR tartomány meghatározására irányuló átalakító munka nagy részét Dr. Shuyang Zhen és Dr. Bruce Bugbee végezte. Az MQ-610 pontosan képes mérni a távoli vörös fotonokat (700-750 nm), amelyek sok új generációs LED-es lámpatestben, a napon és más fényforrásokban találhatók, és amelyeket hagyományos PAR-mérőkkel nem lehet mérni.

MINŐSÉGI ePAR MÉRŐ –  Az emberi látás fényének mérésére használt általánosan kapható LUX vagy lábgyertyás mérőkkel ellentétben mérőink laboratóriumi minőségű ePPFD (extended photosynthetic foton fluxus density) optikai detektorral rendelkeznek, amely pontosan úgy van kalibrálva, hogy a fényintenzitást µmol m -2 s  ban méri. A LED-ek, a HPS, az MH, a napfény és más, a növények fotoszintézishez használt fényforrásai által kibocsátott színhullámhosszak közül  1 (beleértve a távoli vöröset is). Az érzékelő precíziós szilícium fotodióda detektort, egyedi optikai szűrőt és akril diffúzort tartalmaz, amelyek mindegyike egy öntisztító, kupola alakú, eloxált alumínium érzékelőfejben található.

RENDKÍVÜL PONTOS ÉS STABIL –  Pontosan méri és kombinálja az összes foton intenzitását 400 és 750 nm között, hogy egyetlen ePAR-leolvasást adjon µmol m -2 s -1 -ben 5%-os bizonytalanságon belül. Az ePAR mérőnk stabil, pontos kalibrációval rendelkezik, amelynek pontossági eltolódási aránya kevesebb, mint évi 2%.

HÁROM MÉRÉSI MÓD – A mérőnek van pontmérési, mintavételi és naplózási üzemmódja, és integrált napi összértéket rögzít mol m -2 s -1 -ben . A mintavételi mód legfeljebb 99 manuális mérést rögzít, a naplózási mód pedig be- és kikapcsolja a mérőműszert, hogy 30 másodpercenként mérést végezzen. A mérő 30 percenként átlagolja a hatvan 30 másodperces mérést, és rögzíti az átlagolt értéket a memóriába, legfeljebb 99 átlagig. Ha megtelt, felülírja a legrégebbi méréseket újakkal. A napi fényintegrált a 48 átlagolt mérésből rögzíti egy napi leolvasáshoz, és az  Apogee AC-100 kábelen keresztül letölthető .

ERŐS ÉS HASZNÁLATRA KÉSZ –  Az érzékelőfej megmunkált alumíniumból és szilárd anyagból készült, epoxigyantával, hosszú évekig használható zord környezetben, beleértve a víz alattiakat is. A kézi mérő egy kábellel van rögzítve, és valós idejű leolvasást jelenít meg, mintákat rögzít, és naplózza az átlagos intenzitást és a napi fényintegrált (DLI) méréseket. Az érzékelőfejjel ellentétben a kézi mérő nem vízálló.

GYÁRTÁS AZ USA-BAN –  Valamennyi mérőt a Utah állambeli Loganben található központunkban tervezünk, építünk és kalibrálunk. Az Apogee Instruments több mint 25 éve készít kutatási minőségű műszereket tudósok és komoly termelők számára. Minden mérőóra az iparágban vezető négyéves garanciával rendelkezik, és világszínvonalú, egyesült államokbeli ügyfélszolgálati csapatunk is támogat.

Leírás

Kalibrálási bizonytalanság: ± 5 %

Mérési tartomány: 0-4000 µmol m-2 s-1

A mérés megismételhetősége: Kevesebb, mint 0,5 %

Hosszú távú sodródás (nem stabilitás): Évente kevesebb, mint 2%.

Nemlinearitás: Kevesebb, mint 1 % (legfeljebb 4000 µmol m-2 s-1)

Válaszidő: Kevesebb, mint 1 ms

Látómező: 180°

Spektrális tartomány: 400–750 nm ± 5 nm (hullámhosszak, ahol a válasz nagyobb, mint 50 %)

Irányított (koszinuszos) válasz: ± 2 % 45°-os zenitszögnél, ± 5 % 75°-os zenitszögnél

Azimuth Error: Kevesebb, mint 0,5 %

Döntés hiba: Kevesebb, mint 0,5 %

Hőmérséklet reakció: -0,11 ± 0,04 % per C

Bizonytalanság a napi összegben: kevesebb, mint 5%

Ház: Eloxált alumínium test akril diffúzorral.

IP minősítés: IP 68

Működési környezet: -40-70 C; 0-100 % relatív páratartalom; 30 m mélységig vízbe meríthető.

Méretek: 126 mm hosszú, 70 mm szélesség, 24 mm magasság

Érzékelő méretei: 30,5 mm átmérő, 37 mm magasság

Tömeg (5 m kábellel): 140 g

Kábel: 2 m kétvezetős, árnyékolt, sodrott érpárú vezeték; további kábel elérhető; TPR kabát.

Garancia: 4 év anyag- és gyártási hibák ellen.

Érdekelhetnek még…