SATURO Dual-head Infiltrometer

2 584 000 Ft + áfa / -tól

SATURO
Mezei telített hidraulikai vezetőképesség

MINDEN TEREPSZEMLÉBŐL TÖBBET HOZHATSZ KI

A telített hidraulikai vezetőképességet nehéz a terepen mérni. És ez még csak a kezdet. Amikor visszatér az irodába, a nyers adatokat még át kell alakítania hidraulikus vezetőképességgé és beszivárgási sebességgé. Úgy gondoljuk, hogy kevesebb időt kellene a bonyolultsággal töltenie, és több időt kellene a produktivitásra fordítania. Ezért automatizáltunk szinte mindent az új SATURO-ban.

Állítsa be, és hagyja dolgozni

A SATURO kétfejes infiltrométer szinte mindent elvégez Ön helyett. Teljesen automatizált, és nem igényel utólagos adatfeldolgozást. Szerelje fel a gyűrűt, csatlakoztassa a tömlőket, és nyomja meg az indítást. Ilyen egyszerű.

Az infiltrométer automatikusan méri a beszivárgási sebességet, a vezérlőegység pedig menet közben kiszámítja a terepi telített hidraulikus vezetőképességet (Kfs). Ez azt jelenti, hogy ha azonnal szüksége van egy értékre, az máris rendelkezésre áll. Ha mélyebbre akar ásni, bármikor letöltheti a nyers adatokat.

Ezzel az infiltrométerrel egy ember mindent el tud végezni.

A kettős gyűrűs rendszerekkel ellentétben a SATURO infiltrométert úgy tervezték, hogy egy személy tudja szállítani és felállítani. Ráadásul sokkal kevesebb vizet igényel, így rengeteg időt és energiát takarít meg. Hogyan? A SATURO a vizet a talaj tetején tárolja, és a légnyomás segítségével két különböző nyomófejet hoz létre. Egy szivattyú segítségével automatikusan fenntartja a megfelelő vízszintet.

HOGYAN MŰKÖDIK

Nincs többé állandó mérés és beállítás. Felügyelet nélkül működik, ami azt jelenti, hogy a műszer beállítása helyett más terepi munkával is foglalkozhat. Ráadásul több műszert is működtethet egyszerre, így tovább maximalizálhatja a terepen töltött idő hatékonyságát.

Szüntesse meg a találgatást

Az egy- és kétgyűrűs beszivárgásmérőknél ismerni – vagy kitalálni – kell az „alfa-tényezőt” (a talaj makroszkopikus kapilláris hosszát) a háromdimenziós áramlás kézi korrekciójához. A SATURO infiltrométer mindent megváltoztat. Automatizálja a jól bevált kétfejes módszert, amely a beszivárgást két különböző nyomásmagasságnál méri a szorpozitivitás becsléséhez. Ez leegyszerűsíti a háromdimenziós áramláselemzést, és lehetővé teszi a terepi telített hidraulikus vezetőképesség kétes feltételezések nélkül történő meghatározását. És ami a legjobb az egészben – az összes számítást elvégzi Ön helyett, így több órányi fáradtságot spórol meg.

Egyszerű, pontos megoldás

A SATURO infiltrométer egyetlen rendszerben egyesíti az automatizálást és az egyszerűsített adatelemzést. Még a beszivárgási sebességet és a terepi telített hidraulikus vezetőképességet is menet közben számítja ki. A SATURO-t pedig a Talajegészségügyi Intézet a Kfs mérésének szabványos módszereként ajánlja: ez a talaj egészségének 1. szintű mutatója. A SATURO megkönnyíti azok életét, akiknek gyorsabb és pontosabb módszerre van szükségük a Kfs terepi méréséhez.

Jellemzők összefoglalása

  • Teljesen automatizált infiltrométer
  • Képes felügyelet nélküli mérésre
  • A Talajegészségügyi Intézet a SATURO-t a Kfs mérésének szabványos módszereként ajánlja: 1. szintű talajegészségügyi mutató.
  • A Kfs-értékek valós időben kerülnek kiszámításra és grafikusan ábrázolásra, nincs szükség az adatok utólagos feldolgozására.
  • Hordozható
  • Önálló víztartályt tartalmaz
Cikkszám: 40312 Kategóriák: ,

Leírás

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Mérési specifikációk

Nyomásmagasság-tartományok:

0-40 cm

Vízszint:

5 cm-en tartva

Kfs:

A SATURO infiltrométerrel hatékonyan mérhető Kfs értékek tartományát a fent felsorolt minimális és maximális beszivárgási sebességek korlátozzák. Ezek függnek a beszivárgás során a vízre ható nyomásmagasságoktól és a talaj háromdimenziós áramlási jellemzőitől, ezért a Kfs mérési tartománya nem határozható meg egyértelműen. A SATURO általában képes méréseket végezni a gyenge vagy közepes szerkezetű talajokon, akár a közepesen durva homokos talajokon is, de a maximális beszivárgási sebességet túlléphetik a túlzott szerkezetű talajok és különösen a jelentős makropórusokkal rendelkező talajok.

Beszivárgási sebesség

Tartomány: 115 cm/óránként 0,0038 cm/óra
Felbontás: 0,0038 cm/óra
Pontosság: a leolvasott érték ±5 %-a

Fizikai specifikációk

Töltő adapter:

18 V 2,2 Amper; 18-24 V DC kimeneti tartomány: USB

Működési hőmérséklet-tartomány:

0 és 50 °C között

Egyéb:

GSA