SG-430: Felhőszakadás mérő csapadékmérő

1 546 000 Ft + áfa / -tól

Az Apogee Cloudburst mérő csapadékmérő összegyűjti és méri az esőből, hóból, havas esőből és jégesőből származó összes csapadékot, és egy algoritmus segítségével korrigálja a hőmérsékletet, a párolgást és a rezgést.

Az SG-430 teljes csapadékmérő egy minden időjárási körülmények között működő mérőműszer, mozgó alkatrészek nélkül. Az SG-400 sorozat nagy pontosságú terhelésmérő cellát használ a cellára szerelt vödörbe gyűjtött víz súlyának mérésére. A bemenet 6,3 hüvelykes átmérőjű/200 cm2 felületű, ami megfelel a Meteorológiai Világszervezet (WMO) követelményeinek. Az egyedülálló, duplafalú szigetelt bemeneti nyílás minimalizálja a fűtőberendezés energiafelvételét. Az SG-430 fűtött bemeneti nyílás opcióval rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a hó áthidalja/betakarja a bemeneti nyílást. A hótakaró hóeséskor hideg hőmérsékletű és erős széllel jellemezhető helyeken előfordulhat.

Az Apogee SG-400 sorozatú csapadékmérők részben összeszerelve érkeznek, ami megkönnyíti a szállítást és a telepítést. Az alkotóelemek közé tartozik az alaplemez, a mérőegység, a gyűjtőkosár és a burkolat/beömlőnyílás. A gyűjtővödör kapacitása 8 gallon/30 L, ami 59 in/1500 mm-es kapacitást biztosít minden típusú csapadékhoz. A mérőműszer egy könnyű, tartós műanyag burkolatban van elhelyezve, porszórt rozsdamentes acélból készült bemeneti nyílással. Az analóg-digitális áramkör a terhelésmérő cellából származó jel SDI-12 kimenetre történő átalakítására szolgál. A párolgás, a (szélből származó) rezgés és a hőmérsékletváltozás csapadékjelre gyakorolt hatásának minimalizálására szűrő algoritmust alkalmaznak. A készülék faoszlopra vagy fémcsőre szerelhető. Az Apogee azt javasolja, hogy az oszlopot vagy a csövet legalább 18 in/45 cm mélységű lyukban cementtel rögzítsék. A pontos mérések érdekében gondoskodjon arról, hogy a Cloudburst vízszintes legyen.

A csapadékmérők tipikus alkalmazási területei közé tartozik a csapadékfigyelés az időjárási hálózatokban és a vízmérleg-vizsgálatokban történő mérés. A csapadék gyakran a növények növekedését korlátozó tényező, és ennek következtében befolyásolja az erdők és a termények termelékenységét. A csapadékadatokra a vízkészletek rendelkezésre állásának becsléséhez, az árvizek előrejelzéséhez és az aszályok nyomon követéséhez van szükség. A mérlegelt csapadékmérők egyre szélesebb körben használatosak, mivel előnyük van a billenő vödrös csapadékmérőkkel szemben, különösen a vegyes vagy szilárd csapadékkal jellemezhető régiókban.

Leírás

Csapadék típusa:

Folyékony, szilárd, vegyes

Bemeneti átmérő/terület:

6,3 hüvelykes bemeneti átmérő/200 cm2 bemeneti terület (World Meteorological Organization)

Csapadékkapacitás:

1500 mm / 59 in (WMO bemenet)

Fűtés:

Nincs fűtés

Vödör kapacitása:

30 L / 8 gal

Tartomány:

0 és 3000 mm óra-1 (0 és 50 mm min -1)

Küszöbérték (1 perc adat):

6 mm óra-1 (0. 1 mm min-1)

Kalibrációs pontosság (kumulatív mennyiséghez):

0,1 mm < 5 mm, 1 % > 5 mm esetén

Kalibrációs pontosság (sebességhez/intenzitáshoz):

5 % > 2 mm hr-1 esetén

Mérési felbontás:

0,01 mm

Kimeneti intervallum:

1 perc (szűretlen adatok); 1-30 perc (szűrt adatok)

Kommunikációs interfész:

SDI-12 v 1. 4

Hőmérséklet-érzékenység:

± 0,01 mm C-1

Hosszú távú sodródás (nem-stabilitás):

Kevesebb mint 0,5 % év-1

Nemlinearitás:

Kisebb mint 0,2 mm

Transzducer:

Rozsdamentes acél feszültségmérő híd terhelésmérő cella

Feszültség bemenet:

5. 5-26 V DC

Áramfelvétel:

20 mA

Teljesítményigény:

240 mW 12 V DC

Működési környezet:

-20-60 C; 0-100 % relatív páratartalom

IP minősítés:

IP67 (terhelésmérő cella és áramkör)

Méretek:

38 cm átmérő, 80 cm magasság

Tömeg:

12 kg (üres vödör)

Kábel:

5 m háromvezetékes vezeték, M8 csatlakozó (IP67)

Szerelés:

Kivágások 15,24 cm-es faoszlophoz; adapter 10,16 cm-es csőhöz

Bemeneti fűtés feszültségigénye:

24 V DC

Bemeneti fűtés áramfelvétele:

2,1 A

Bemeneti fűtés teljesítményigénye:

50 W (maximum)

Garancia:

4 év anyag- és gyártási hibák ellen

Gyártás:

Az USA-ban összeszerelve.