SO-411 oxigénérzékelő

274 000 Ft + áfa / -tól

SO-411 oxigénérzékelő

Gáznemű oxigén mérése laboratóriumban vagy terepen

Az Apogee SO-411 oxigénérzékelő megbízható, megfizethető árú gáznemű oxigén mérését biztosítja laboratóriumban, talajban és porózus közegben. Használják komposztkupacokban és bányatavaknál, a talajok redox-potenciáljának megfigyelésére, a légzési sebesség meghatározására az O2-fogyasztás mérésével zárt kamrákban, valamint az O2-gradiensek mérésére talajban vagy porózus közegben.

Plug and play technológia – távoli adathozzáférés

Hihetetlenül egyszerű a beállítás, csak csatlakoztassa az oxigénérzékelőt a ZL6 adatgyűjtőhöz, amely minden érzékelőt önazonosít, és automatikusan rögzíti a fontos metaadatokat, például a GPS-helyet. Azonnali távoli adatelérést kap a felhőből, bárhol is legyen a számítógépén, táblagépén vagy okostelefonján.

Robusztus és strapabíró

Az SO-411 egy strapabíró polipropilén testben van elhelyezve, amely ideális a porózus közegekben, beleértve a savas környezetet (bányatavak) is, történő hosszú távú alkalmazáshoz. Tartalmaz egy diffúziós fejet is, amely porózus közegben történő méréshez kis légzsebet hoz létre.

Egyszerűen okosabb

A belső termisztorral tervezett oxigénérzékelő lehetővé teszi a hőmérséklet-felügyeletet és a jel korrekcióját a hőmérsékleti hatásoknak megfelelően. Ezenkívül egy ellenállásos fűtőberendezéssel is rendelkezik, amely a membrán hőmérsékletét körülbelül két fokkal a környezeti hőmérséklet fölé emeli. Ez megakadályozza, hogy a teflonmembránon kondenzáció keletkezzen és elzárja az érzékelő diffúziós útját.*

Könnyű kalibrálás

Annak érdekében, hogy az oxigénkoncentrációt pontosan, oxigén %-ban adja ki, minden oxigénérzékelőt környezeti körülmények között, a telepítési helyük magasságának megfelelő magasságban kell kalibrálni. Az SO-411 a ZENTRA loggerekkel és szoftverrel kombinálva ezt a kalibrálást egyetlen gombnyomással elvégezhetővé teszi. A ZENTRA loggerek és a szoftver az N2 gázzal történő opcionális nullpont-eltolást is egyszerűvé és bolondbiztossá teszi (10% O2 alatti mérésekhez ajánlott).

Garantáltan tartós

A robusztus, megbízható SO-411 oxigénérzékelőt az iparágban vezető négyéves garancia garantálja, és tökéletes a hosszú távú, folyamatos monitorozáshoz a laboratóriumban vagy a terepen. De a legjobb része? Kompatibilis a ZL6 és a ZENTRA Cloud rendszerrel az egyszerű távoli adatelérés érdekében, így bárhol és bármikor megtekintheti adatait.

 

*MEGJEGYZÉS: A fűtőelem működtetéséhez a felhasználó által biztosított 12 V-os forrást kell csatlakoztatni a két fűtő vezetékhez. A legtöbb telepítésnél egy 12 V-os akkumulátor a megfelelő áramforrás, amely vagy hálózati töltéssel, vagy távoli helyeken napelemes töltéssel, vagy egyszerű időszakos akkumulátorcserével tölthető, ha nincs lehetőség akkumulátor töltésre.

Cikkszám: 41260 Kategória:

Leírás

Műszaki jellemzők

Mérési tartomány: 0-100% O2
A mérés megismételhetősége: 20,95%-os O2 mellett a kimeneti mV kevesebb mint 0,1%-a.
Nem-linearitás: Kevesebb mint 1%
Hosszú távú drift: (nem stabilitás) 1 mV/év
Oxigénfogyasztás mértéke: 0,1 μmol O2 naponta 20,95% O2 és 23 C mellett (a galváncellás érzékelők az O2-t az elektrolittal való kémiai reakció során fogyasztják el, ami elektromos áramot termel).
Válaszidő: 60 s
Működési környezet: -20-60 C; 0-100% relatív páratartalom (nem kondenzálódó); 60-114 kPa

MEGJEGYZÉS: Az elektrolit -20 C-nál alacsonyabb hőmérsékleten megfagy. Ez nem károsítja az érzékelőt, de a mérések elvégzéséhez az érzékelőnek -20 C vagy annál magasabb hőmérsékleten kell lennie.

A fűtőfeszültség követelménye: 12 V DC folyamatos
A fűtőegység áramfelvétele: 6,2 mA (74 mW teljesítményigény 12 V DC forrással történő táplálás esetén).
Méretek: 32 mm átmérő, 68 mm hosszúság
Irányított (koszinusz) válasz: ± 2% 45°-os zenitszögnél, ± 5% 75°-os zenitszögnél (lásd alább az irányított választ).
Kábel: 5 m vagy 10 m-es érzékelő kábel, amely 2 m sztereó kábelre oszlik a ZENTRA loggerhez és 2 m kábelre a 12 V-os fűtőegység tápellátásához.
Tömeg: 175 g (5 m-es vezetékes vezetékkel)
Garancia: 4 év anyag- és gyártási hibák ellen.
Adatgyűjtő kompatibilitás: (nem kizárólagosan) METER EM60 sorozat, ZL6 sorozat, ZSC