UGT – DRL26 naplózó sávos dendrométer.

Egy egész fa vízháztartása ma már könnyebben és pontosabban vizsgálható. A naplózó sávos dendrométer saját, belső adatgyűjtővel rendelkezik. Az integrált lítium akkumulátor azt jelenti, hogy nincs szükség külső akkumulátorokra vagy napelemekre az adatgyűjtő energiaellátására. Ennek eredményeként a dendrométer minden egyéb tartozék nélkül rögzíthető a fához.
Ez az egyénre szabott mérés lehetővé teszi, hogy egy nagy vizsgálati területen a fák legkülönfélébb skálájából vegyünk mintát, mivel nincs szükség központi naplózóhoz való csatlakozásra. Ez megkönnyíti a nagy térbeli eloszlású, pl. eltérő növekedési vagy korstruktúrájú vizsgálatok elvégzését.
A DRL26 dendrométer egy nagyon megbízható és olcsó módszer a fa növekedési ütemének pontos mérésére és monitorozására.
A szárátmérő változásának 0,001 mm-es felbontású rögzítése a hosszú távú növekedés mellett lehetővé teszi a törzsszövetben a mindennapos ingadozások megfigyelését, amelyek a rövid távú (mikro) éghajlati változásokra (pl. napi ingadozásokra) reagálnak. . A törzsszövet napi fluktuációjára vonatkozó adatok kombinálhatók ugyanazon a fán lévő nedváramlási adatokkal, hogy javítsák a vízfogyasztás és a fa funkcionális hidrológiájának és/vagy speciális kezelési intézkedések közötti összefüggést.
A DRL26 egy nem invazív mérőrendszer forgó helyzetérzékelővel a törzsátmérő és a vizsgált fa növekedésének fokozatmentes mérésére. Az adatgyűjtőbe helyezett memóriakártya 50 000 leolvasásra képes. Ez több mint négy éves adattárolást jelent, óránkénti tárolással. Ebben az esetben a belső lítium akkumulátor öt évre biztosítja az energiaellátást. A logger környezetbarát pecséttel rendelkezik, a kommunikáció infravörös interfészen keresztül történik. Egy kifinomult MS Windows alapú szoftvercsomag megkönnyíti a naplózó konfigurálását és a részletes statisztikai adatelemzést.

Előnyök:

  • Autonóm egyedi mérőműszer, nincs szükség központi adatgyűjtőre
  • Folyamatos adatsorok
  • A szár átmérőjének nincs felső határa
Kategóriák: , Címke:

Leírás

Műszaki adatok

A szár átmérőjének mérési tartománya: 8 … ∞ cm
Felbontás: Végtelenül változó
A szalag tekercs szélessége: 12 mm
Feszítő erő: 15…20 N