Leírás
Műszaki adatok
Alkalmas a szár átmérőjére: | 1 … ∞ cm |
Felbontás: | 0,01 cm 3 cm 2 / h |
Mérési tartomány: | -10 … +60 cm 3 cm 2 / h |
Pontosság: | 0,5 cm 3 cm 2 / h |
A „Hőarány-módszer (SFM)” a „Kikompenzációs hőimpulzus-módszer (CHPM)” módosítása. Az SFM a CHPM továbbfejlesztését jelenti, mivel nagyon kis áramlási sebességek és akár fordított áramlási sebességek mérésére is használható. Ezzel a módszerrel különböző típusú és méretű növények törzseiben, száraiban és gyökereiben nedváramlást lehet meghatározni különböző ökológiai körülmények között, egészen a szárazságig.
A rövid hőimpulzus a nyomkövető ennek a hőmérős módszernek a méréséhez a xilémszövetben a nedváramlást. A két szimmetrikusan elhelyezett hőmérséklet-érzékelőhöz szállított hőmennyiség arányából kiszámolható a nedváramlás mennyisége és iránya.
Az érzékelő három 35 mm hosszú tűből áll, amelyek egy 16 bites mikroprocesszorhoz vannak csatlakoztatva. A felső és az alsó szondák két termisztorral rendelkeznek. A harmadik szonda középen van elhelyezve; teljes hosszában felmelegszik, és egy lineáris hőforrás, állandó hőimpulzust generál a szilajfa mentén.
Az integrált mikroprocesszor a teljesen automatizált, plug & play képes érzékelők szíve. Vezérli az összes működési beállítást és az érzékelő számításait, az analóg jeleket kalibrált értékekké alakítja, és ezeket a soros interfészen keresztül olvassa ki. A programváltozók, mint a hőimpulzus-intervallum, az energiabevitel, a szondák közötti távolságok és a mérési frekvencia a memóriában tárolódnak.
Az adatok kiértékelését optimalizáló speciális szoftver opcionális extraként elérhető. A Smart Logger SL5-tel együtt az SFM érzékelő teljes mérési jelentést biztosít részletes információkkal és minden olyan változóval, amely a nedváramlás sebességének és térfogatának kiszámításához szükséges.
Előnyök:
Alkalmas a szár átmérőjére: | 1 … ∞ cm |
Felbontás: | 0,01 cm 3 cm 2 / h |
Mérési tartomány: | -10 … +60 cm 3 cm 2 / h |
Pontosság: | 0,5 cm 3 cm 2 / h |
A cookie-k segítenek egy jobb minőségű oldal biztosításában. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Bővebb információk
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.