UGT – SMT-100 érzékelő.

Az SMT-100 egyesíti az alacsony költségű FDR érzékelőrendszer előnyeit a TDR rendszer pontosságával. A TDR-hez hasonlóan a jel haladási idejét méri, hogy meghatározza a talaj relatív permittivitását ε r . És az FDR-hez hasonlóan az ε r -t könnyen mérhető frekvenciává alakítja. Az SMT-100 egy gyűrűs oszcillátort használ, hogy a jel haladási idejét frekvenciává alakítsa. Az így kapott frekvencia (>100 MHz) elég magas ahhoz, hogy agyagos talajon is jól működjön.

Kompakt, funkcionális és robusztus: a nyomtatott áramköri lap alapú kialakítás gazdaságos kialakítást tesz lehetővé, a pengeforma pedig megkönnyíti a telepítést. A burkolat és a kábel vízzárású. Az SMT-100 adatkezeléshez naplózóhoz vagy kézi számítógéphez csatlakozik. Különféle kommunikációs protokollok állnak rendelkezésre (RS485 vagy SDI-12), valamint analóg kimenet. Buszképes, így több érzékelő csatlakoztatható egy adatgyűjtőhöz.

Az SMT-100 meghatározza a térfogati víztartalmat és a talaj hőmérsékletét. Széles mérési tartománnyal rendelkezik, karbantartást nem igényel és fagyálló. Rövid reakcióidővel és alacsony sótartalom-zavarával hosszú távú megfigyelésre tervezték. Ezenkívül lehetséges a relatív Permittivitás lekérése.

Az SMT-100 érzékelőt alapfelszereltségként szállítjuk egy olvasóval a talaj nedvességtartalmának és talajhőmérsékletének mobil mérésére szállítótáskában.

Előnyök

  • Fagyálló
  • Megbízható mérés
  • Karbantartás mentes
  • Hosszú élettartam
  • Gyors válasz
  • A sótartalom és a pH alacsony hatása
  • Költséghatékony

Leírás

Műszaki adatok

Jelkimenet – digitális (RS485 UGT-protokollal. SDI-12 kérésre)
– analóg (0-1V, egyéb feszültségtartományok kérésre)
Kábelhosszúság

Tápegység

Tápellátás

Méretek

10 m

digitális 4…24 VDC (analóg 12…24 VDC)

40 mA mérés közben

182 x 30 x 12 mm

Nedvesség

Mérési tartomány

 

0-60 térfogatszázalék (0 … 100 térfogatszázalék korlátozott pontossággal)

Pontosság általános kalibrációval ±3 térfogatszázalék 0 … 50 térfogatszázalék feletti átlagos sótartalmú ásványtalajokban
Pontosság meghatározott kalibrálás után ±1 térfogatszázalék
Felbontás 0,1 térfogatszázalék
Hőfok

Hatótávolság

 

-40 … +80 °C (analóg -40 … +60 °C)kérésre bővített hőmérsékleti tartomány

Pontosság ±0,2 °C (analóg ±0,8 °C)
Felbontás 0,01 °C (analóg 0,2 °C)

Érdekelhetnek még…