UGT – Soilinsight®.

Hogyan nőnek a gyökerek a földben? Milyen gyorsan? Mi a férgek talajban való mozgási stratégiája? A SOILINSIGHT ® lehetővé teszi a gyökérnövekedés megfigyelését és mérését a teljes vetési ciklus alatt. Az UGT GmbH a Lotaringiai Egyetemmel közösen kifejlesztett egy új módszert a bolygatatlan talaj megfigyelésére fejlesztése során. Itt a föld és a biológiai elemek, például a növények vagy a férgek egy mini kozmoszban helyezkednek el.
A készülék Windows alapú laptophoz vagy laboratóriumi PC-hez csatlakoztatható, és képeket szkennel a talaj fizikai szerkezetéről és biológiai összetevőiről (növénygyökerek, férgek stb.).
A hagyományosan alkalmazott szerkezeti stabilitási vizsgálatokkal és talajmintavételi eljárásokkal ellentétben ez az új készülék lehetővé teszi a talaj folyamatos megfigyelését anélkül, hogy megzavarná.
A talaj adott időszak alatti fejlődéséről készült képek filmben kombinálhatók, ami lehetővé teszi az aggregáció dinamikájának jobb tanulmányozását (nagyítás, gyors előretekerés stb.).

Előnyök:

  • Automatizált nagy felbontású képgyűjtés
  • Zavartalan megfigyelés
  • Több méretezés (21 x 30 cm-től 50 µm-ig)
  • Egyedi képszerkesztés
  • Elemző szoftver a pórusok méretének, gyökérhosszának, növekedési sebességének, talaj porozitásának stb.