UGT – Szívószonda műanyag pohárral.

A nyitott szemcsés, hidrofil polietilén szerkezetű poharas szívószondákat (pórusméret 0,45 µm) speciálisan a talajvíz nehézfémeinek kimutatására fejlesztették ki. Ezek felszívódnak a kerámia felületeken, ami a minta nehézfém-koncentrációjának meghamisításához vezet. A PE és a poliamid nem szívja fel a nehézfémeket, így a talaj nehézfém-koncentrációja tisztán kerül át a mintavevő edénybe. A műanyag poharak kerámiához képest nagyobb áteresztőképessége is lehetővé teszi, hogy rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű mintát lehessen venni.

Az akrilüveg állócső (Ø 25 mm) gyűjtőként szolgál. Ez azt jelenti, hogy a szívószonda teljesen önállóan használható, és a talajoldat a természetes környezeti feltételek mellett tárolódik.

Külön mintavevő edény probléma nélkül csatlakoztatható. A betáplálás és a vákuumvezeték szétválasztásával a talajnedvesség feszültsége nem tudja visszaszívni a perkolátumot. A tapadókorongok földalatti telepítéshez állócső nélkül is kaphatók.

A PE-csövet ezután a tapadókorongtól a mintavétel helyéig a föld alá fektetik, hogy garantálják a minta tárolását a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek mellett.

Előnyök

  • nincs hatással a nehézfém koncentrációra
  • önállóan működtethető
  • a szivárgás nem tud visszafolyni
  • talajhőmérsékleten tárolt mintát
Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

Műszaki adatok

 

Buborékpont: 1 bar
Gyűjtemény mennyisége: Az állócső hosszától /
mintavevő edénytől függően
A mintavevő test méretei: Tapadókorong
Ø: 32 ill. 20 mmHossz: 90 ill. 80 mm
Üzemi hőmérséklet tartomány: Beépített állapotban fagyálló