UGT – UMP-2 BT+ érzékelő.

Az UMP-2 BT+ érzékelő az UMP-2 érzékelő vezeték nélküli változata. Az érzékelő belső adatgyűjtővel rendelkezik az adatgyűjtéshez és -tároláshoz, így lehetővé teszi a független működést a kábelek vagy külső naplózók megzavarása nélkül. A hibás kábelek miatti adathiányok, pl. állatok okozta, a múlté. A telephely zavarása különösen a preferált áramlási útvonalakon a minimumra csökken. A naplózott és élő adatok továbbítása Bluetooth LE-n (alacsony energia) keresztül történik. Az UMP-2 BT+ teljesen eltemethető függőleges vagy vízszintes telepítéshez.

Az UMP-2 BT+ test robusztus polietilénből, míg a mérőrudak (antennák) rozsdamentes acélból készülnek.

A belső tápegységnek és az integrált adatgyűjtőnek köszönhetően az UMP-2 BT+ alkalmas hosszú távú használatra olyan vizsgálati területeken, ahol a hosszú kábelek és a nagy mérőállomások lehetetlenek vagy gondot okoznak.

Az érzékelő általában készenléti üzemmódban van a kapacitás megtakarítása érdekében, és automatikusan aktiválja a mérési módot az adatok gyűjtéséhez.

A tápfeszültség piros rögzítésű, így a folyamatos adatgyűjtés biztosított. Az érzékelő 1 órás mérési időközönként legalább 1 évig képes függetlenül naplózni az adatokat. Az adatok beolvasása egyszerű az UGT kék alkalmazással. Az alkalmazással tetszőleges számú érzékelő regisztrálható és kezelhető. Az adatok *csv formátumban kerülnek tárolásra. fájlokat mobiltelefonon vagy PC-n/laptopon. Az adatokat azonnal elküldheti, megoszthatja kollégáival vagy mentheti felhőbe. Gyorsan és egyszerűen megjelenítheti és kezelheti a naplózott mérési adatokat a helyszínen az UGT blue App segítségével. A megjelenített mérési táblázatok vagy grafikonok segítségével megbeszélheti a szűrt adatokat és a helyszínen módosíthatja azokat. Az UGT blue App bármely Android okostelefonra vagy Windows alapú PC-re/táblagépre/laptopra telepíthető.

hordozható és élő

Az UGT blue App az élő mérési adatok gyors és egyszerű letöltésére, megjelenítésére és kezelésére is használható a helyszínen. Bármilyen számú érzékelő regisztrálható és kezelhető. Az adatok megjelenítése az élő mérés során történhet grafikonként vagy a mért értékek táblázataként. Ezen kívül lehetőség van egy érzékelő naplózott adatainak és élő adatainak együttes megjelenítésére is.

1 érzékelő, 3 mért érték:

Az UMP-2 BT+ meghatározza a talaj nedvességtartalmát, a talaj hőmérsékletét (°C) és a talaj elektromos vezetőképességét (mS/cm).

A talajnedvesség meghatározása a relatív permittivitás (dielektromos állandó, ε r ) mérésével történik. A víztartalom mérésének elve egyesíti az FDR és TDR mérési módszerek előnyeit. Az érzékelő folyamatos, állandó frekvenciájú (120 MHz) jelet küld. A rendszer méri az eredeti jelhez viszonyított időeltolást. A mért időértékhez a talaj relatív dielektromos állandója van hozzárendelve. Erre a célra táblázatos értéktartomány áll rendelkezésre, amelyet minden UMP-2 BT+-hoz külön kalibrálnak. A Topp és Davis utáni regressziós függvény segítségével végül meghatározzuk a víztartalmat, és térfogat%-ban adjuk ki. Más modellek szerinti független víztartalom számításokhoz az ε r érték közvetlenül lehívható.

mind egy készletben:

Komplett csomagunk részeként egy kültéri okostelefont is kínálunk, előre telepített és konfigurált UGT blue alkalmazással.

Előnyök

  • gyors és egyszerű mérés
  • nagy pontosságú
  • független elektromos vezetőképesség mérés
  • belső naplózó
  • nincs zavaró kábel a terepen
  • Az alkalmazás kompatibilis az összes Android okostelefonnal és Windows alapú PC-vel/táblagéppel és laptoppal
  • rugalmas terepen használható különféle helyeken, amelyek nehezen hozzáférhetők
  • a mérési adatok világos megjelenítése és kezelése közvetlenül a terepen
  • hosszú akkumulátor-élettartam
  • nincs szükség további külső naplózóra

Leírás

Műszaki adatok

A víztartalom mérési gyakorisága: 120 MHz
Antenna hossza: 50 mm
Antenna átmérője: 3 mm
Víztartalom mérési tartomány: 0 … 100 % Vol. víztartalom
Víztartalom pontossága: ±2%
Dielektromos együttható? mérési tartomány: 0…80
Elektromos vezetőképesség mérési tartomány: 0,001 … 5 mS/cm
Opcionális adatbővítés 40 mS/cm-ig lehetséges
Elektromos vezetőképesség pontossága: ±1%
Talajhőmérséklet mérési tartomány: -40 … +60°C
Talajhőmérséklet pontossága: ±0,5°C (a teljes hőmérsékleti tartományban)
Mérési térfogat: 1000 ml
Üzemi hőmérséklet tartomány: -40 … +60°C

Érdekelhetnek még…