talajnedvesség

1–16 termék, összesen 20 db

 • CFLUX-1 automatizált talaj CO 2 fluxus rendszer.

  CFLUX-1 automatizált talaj CO 2 fluxus rendszer hosszú távra

  telepítés és felügyelet nélküli működés. NEM szükséges multiplexer!

  CIRAS-3, ÚJ CIRAS-4, EGM-5 és TARGAS-1-gyel

  Talaj és nettó ökoszisztéma CO 2 fluxuskamrák és érzékelők használatára.

  Felmérés és hosszú távú megoldások a talajra és a hálótető CO2fluxusára

  Függetlenül attól, hogy kutatásai megkövetelik valamelyik CO 2 gázelemzőnk nagy hordozhatóságát a gyors és pontos felmérési méréshez, vagy egy automatizált önálló rendszert a hosszú távú fenntartáshoz és a felügyelet működéséhez, a PP Systems megtalálja az Ön megoldását. 

   

 • Decagon Devices 10hs

  ECH20 – 10HS. – talajnedvesség-szenzor.

  48 000 Ft + áfa / -tól

  Mért tényezők: dielektromos állandó, térfogati nedvességtartalom (VWC).
  Alkalmazási területek: hidrológia, öntözéstervezés, vízegyensúly vizsgálatok.

 • Decagon Devices EC5

  ECH20 – EC-5. – talajnedvesség-szenzor.

  45 000 Ft + áfa / -tól

  Mért tényezők: talajnedvesség, térfogati nedvességtartalom (VWC).
  Alkalmazási területek: üvegház menedzsment, hidrológia, öntözéstervezés, növényökológia, vízválasztó meghatározás, vezeték nélküli érzékelő hálózatok.

 • EGM-5 talajlégzési rendszer.

  Bármennyire sokoldalú, akár hordozható is, az EGM-5 hordozható CO 2 gázanalizátor gyorsan a legjobb megoldásból válik a talaj CO2 kiáramlásának gyors, pontos felmérésére, megfizethető áron.

  Egyszerűen csatlakoztassa az SRC-2 Talajlégzéskamrát közvetlenül az EGM-5 konzolhoz, és valós időben tekintse meg adatait.

  Az egyes mérési sorozatok végén az egyes eredmények nagy felbontású, érintőképernyőn jelennek meg, kiválóan olvashatósággal erős napfényben.

 • EnviroSCAN szonda.

  Díjnyertes EnviroSCAN szondánk az egyetlen olyan kereskedelmi forgalomban kapható termék, amely 0,5 métertől 40 méterig (120 láb) képes figyelni a talaj nedvességtartalmát, sótartalmát, hőmérsékletét és páratartalmát.

  A szonda mélyen megérti a talajt, rugalmasságot és precíziós megfigyelést kínál több mélységben.

  Az EnviroSCAN használható szőlőültetvényekhez, fatermesztéshez, kutatási projektekhez, öntözött és szárazföldi növényekhez, valamint környezet- és tájgazdálkodáshoz.

 • FP/MTS – Időtartomány reflektometria szonda.

  Az FP/mts egy Time-Domain Reflectometry szonda pillanatnyi vagy félig állandó telepítéshez a talaj nedvességének, hőmérsékletének és sótartalmának (tömeges elektromos vezetőképességének) in situ egyidejű mérésére azonos mintavételi térfogatból. A szonda vékony falú PVC-teste rendkívül alacsony hővezető képességet biztosít, így elkerülhető a parazita “hőhíd” hatása a talajnedvesség eloszlására a szonda érzékelő közelében.

 • LP/MS LABORATÓRIUMI TDR SZONDA.

  Az LP/ms egy kis laboratóriumi TDR szonda porózus testek, különösen talaj nedvességének és sótartalmának mérésére (tömeges elektromos vezetőképesség segítségével). Méretét és alakját úgy tervezték, hogy illeszkedjen a hengeres tartályokba, és lehetővé tegye kis minták tesztelését. Alkalmazható a víz- és sóeloszlás változásainak követésére talajoszlopokban vagy szabványos mintavevő berendezéssel vett talajmagokban. Egy talajoszlop vagy egy acél mintavevő henger oldalfalán keresztül több LP/ms szonda is behelyezhető, így lehetővé válik a pillanatnyi nedvesség és elektromos vezetőképesség profilok függőleges letapogatása. Egy ilyen tömb hasonló beépítésű LP/p minitenziométerekkel kombinálva, lehetővé teszi a megfelelő víztartalom és mátrixpotenciál gradiens adatok összegyűjtését a szárítási vagy nedvesítési front átmenetből. Ez lehetővé teszi a talaj telítetlen víz áramlási jellemzőinek teljes halmazának meghatározását, azaz : vízvisszatartás ( PF -görbe), vízvezetőképesség ( k -függvény), differenciált vízkapacitás és telítetlen víz diffúziója.
 • Mini-rendszerek adatgyűjtővel DL 18 vagy DL 18 – BLE.

  Minirendszereink a DL 18 (interfész: USB-PC-vel Windows vagy MacOS rendszerrel) vagy DL 18-BLE (interfész: Bluetooth Low Energy Windows PC-hez, illetve Android vagy iOS rendszerű táblagép/okostelefon) adatgyűjtőkön alapulnak.

  Mindkét adatgyűjtő 4 precíz és nagy felbontású mérőcsatornával (hőmérséklet-kompenzált, 16 bites) rendelkezik a különböző analóg érzékelők, például dendrométerek, talajnedvesség-érzékelők, hőmérséklet-szondák (T-talaj, T-felület, T-szövet), levél csatlakoztatására. hőmérséklet-érzékelők (LAT-B2) és T/RH levegőérzékelő.
  Egy lehetséges szenzorkombináció például: 1x dendrométer + 1x T/RH levegőérzékelő (ez az érzékelőtípus 2 csatornát foglal el) + 1x talajnedvesség érzékelő (a talajnedvesség érzékelők maximális száma DL 18-onként 1 db, a magasabb érték miatt ennek az érzékelőtípusnak az energiafogyasztása).

  Mini mérőrendszerünk robusztusságuk miatt önállóan is működhet (időjárásálló védődoboz és fém tető jár hozzá); elemmel működik, rendkívül alacsony fogyasztású (2 cserélhető AAA elem, élettartam> 1 év); valamint nagy belső memóriájuk (1 900 000 adatpont). A Mini-Systemek így ideálisak hosszú távú mérésekhez kültéri körülmények között a mérési pontok térben decentralizált elosztásával.

  Előnyök

  • Kicsi, robusztus, időjárásálló
  • Felhasználóbarát: egyszerű szenzorcsatlakozás sztereó csatlakozóval, egyszerű konfigurálás és adatleolvasás PC-ről vagy okostelefonról/táblagépről, vezérlőgombok a legfontosabb funkciókhoz közvetlenül a naplózó eszközön, LCD kijelző kikapcsolható (a megjeleníthető információ tartalmazza az aktuális mérési értékeket, felvételt állapot, riasztások, akkumulátor állapot, memóriahasználat)
  • Széleskörű mérési funkciók: átlag, eseményvezérelt sorozatmérés, mérési érték vezérelt riasztás stb.
  • Pontos és nagy felbontású mérések
  • Alacsony fogyasztás, 2 db AAA elemmel működik; nagyon hosszú akkumulátor-élettartam
  • Nagy mérési adatok memória

  A DL 18-BLE modellre jellemző

  • Vezeték nélküli konfiguráció és adatátvitel Bluetooth Low Energy segítségével Windows-PC-re, táblagépre vagy okostelefonra Andriod vagy iOS rendszerrel

  Korlátok

 • SMT100 Talajnedvesség és talajhőmérséklet szonda.

  Az SMT100 talajérzékelő egyszerű, olcsó talajnedvesség- és hőmérsékletmérést tesz lehetővé. Ez az eszköz lehetővé teszi mind a talaj vízháztartásának pontos elemzését, mind a növényi talajvíz rendelkezésre állás meghatározását. Az SMT100 beépített hőmérséklet-érzékelője emellett fontos adatokat szolgáltat a talajhőmérsékletről. A készülék számos alkalmazási területe a tudományos célú adatgyűjtéstől a kereskedelmi mezőgazdaságban és kertészetben végzett öntözésszabályozásig terjed.

  Speciális kialakítása és optimalizált mérési elve révén az SMT100 egyesíti az olcsó FDR érzékelők előnyeit a TDR mérések pontosságával. Ahol más talajnedvesség-érzékelők elérik a határértékeiket, az SMT 100 méréseknél alkalmazott magas működési frekvencia (> 100 MHz) lehetővé teszi, hogy ez az érzékelő megbízható méréseket végezzen még sűrű agyagos talajon is. További előnyök közé tartozik a rövid mérési idő, az alacsony sóérzékenység és a nagy mérési tartomány. Az érzékelő és a kábel karbantartásmentes, vízálló és fagyálló. Az SMT100 ezért ideális a folyamatos működéshez.

  Az üvegszál erősítésű, penge alakú érzékelők kompakt, funkcionális és robusztus kialakítása lehetővé teszi az egyszerű telepítést állandó mérésekhez vagy a talajba való könnyű behelyezést kézi kézi pontméréshez. Különféle kommunikációs protokollokkal (RS-485, SDI-12) és analóg kimenettel rendelkező változatok is rendelkezésre állnak.

 • Talajnedvesség mérő PAL-Talaj.

  A PAL-Soil kettős skálával rendelkezik: Gravimetrikus talajnedvesség és Volumetrikus talajnedvesség. A PAL-Soil segítségével időt, munkát és anyagot takaríthat meg. Egy mérés csak 10 percet vesz igénybe, akár a szántóföldön, akár a laboratóriumban. Az ISO 16586:2003 „Talajminőség – A talaj víztartalmának meghatározása ismert száraz térfogatsűrűség alapján – Gravimetriás” szabványnak megfelelően.

 • TEROS-12 talajnedvesség-, hőmérséklet- és vezetőképesség- (EC) szenzor.

  85 000 Ft + áfa / -tól

  Mért tényezők: dielektromos állandó, elektromos vezetőképesség (EC), talajnedvesség, hőmérséklet, térfogati nedvességtartalom (VWC).
  Alkalmazási területek: tápoldat menedzsment, üvegház menedzsment.

 • UGT – Alacsony feszültségű rendszer.

  Pontos leolvasáshoz 0 és 0,15 bar között.

  Az alacsony feszültségű rendszer egy 3 egységből álló teljes rendszeres megközelítés az alacsony feszültségű körülmények mérésére. Az állítható függő oszlopok a terepen a változó vízelvezetési és telítettségi viszonyokat utánozzák.
  Erősen telített talajok nedvességmegtartási szintjének meghatározásához a függő vízoszlop szerelvény az egyetlen módszer a pontos és pontos adatok megszerzésére. Emiatt. A talajnedvesség Equipment Corp. kínálja az alacsony feszültségű rendszert. A 0-150 cm-ig állítható függő vízoszloppal ez a rendszer 1%-nál kisebb vákuumpontosságot biztosít. Minimális komponensekkel és könnyű össze- és szétszereléssel a Low Tension System a legegyszerűbb és legolcsóbb alacsony feszültségű rendszer.

  Előnyök:

  • Könnyű és gyors össze-/leszerelés
  • Nagy feszültségű felbontás
 • UGT – Készlet a pF meghatározásához kerámialapokkal.

  A berendezés alkalmas pF görbék meghatározására a pF 2,0-4,2 tartományban (0,1-15 bar talajnedvesség feszültség). Továbbá a készletek alkalmasak talajnedvesség-blokkok vagy egyéb talajnedvességmérő berendezések kalibrálására. A standard készlet többek között tartalmaz: két elszívót kerámialappal (0,1 MPa, 0,3 MPa és 1,5 MPa, valamint 1,3 és 15 bar) és tartozékokat, talajminta gyűrűket, nyomásszabályozó panelt és kompresszort. Az elszívóba egyszerre több kerámialap is elhelyezhető talajmintákkal. A nyomásvezérlő panel alapfelszereltsége két 0-2 MPa és 0-0,4 MPa (és 0-20 bar és 0-4 bar) manométerrel. A mellékelt kompresszor (220V / 50 Hz) kifejezetten erre a célra készült: maximális nyomás 2,0 MPa (20 bar), beépített biztonsági óvintézkedések, teljesen védett és csendes

  Elv
  A talajmintákból a nedvességet a légnyomás emelésével távolítják el. A porózus kerámia lemez hidraulikus összeköttetésként szolgál a víznek a talajból az elszívó külsejébe való eljutásához. A nagynyomású levegő nem áramlik át a lemez pórusain, mert ezek tele vannak vízzel. Minél kisebb a pórusméret, annál nagyobb lehet a nyomás, mielőtt a levegő áthaladna. A próbaüzem során az elszívó bármely beállított nyomásán a talajnedvesség az egyes talajrészecskék körül áramlik, majd kiáramlik a kerámialapon és a kifolyócsövön keresztül. Az egyensúly akkor jön létre, amikor a víz áramlása a kifolyócsőből megszűnik. Egyensúlyi állapotban pontos összefüggés van az elszívó légnyomása és a minták vízfeszültsége (és így a nedvességtartalom) között. Az egyensúlyi értékek pontossága nem haladja meg a levegőellátás szabályozásának pontosságát. Ezért a nyomásvezérlő panel független kettős szabályozóval rendelkezik.

  Előnyök:

  Más módszerekkel, például tömörítéssel, centrifugálással, molekuláris abszorpcióval stb. összehasonlítva az előnyök a következők:

  • Viszonylag egyszerű módszer.
  • Megbízható módszer a talajnedvesség eltávolítására a talajmintákból ellenőrzött körülmények között a talajszerkezet megzavarása nélkül.
  • A módszer alkalmazható előkészített mintákon vagy háborítatlan mintákon. A talaj szerkezete nem bomlik. A jellemző pF görbék minden talajtípusra kidolgozhatók. Ezek a görbék a nedvesség feszültségét a talaj nedvességtartalmához viszonyítják. A talajnedvesség mozgásával, valamint a talajnedvesség mennyiségével és elérhetőségével kapcsolatos tanulmányok kimutatták, hogy ez a kapcsolat fontos a növények növekedése szempontjából.
 • UGT – ML3 Theta Probe talajnedvesség-érzékelő.

  Az ML3 Theta Probe egy kapacitív talajnedvesség-érzékelő, amelyet a Delta T Devices fejlesztett és gyártott. A talajnedvesség mellett a talaj hőmérsékletét is méri. Zárt műanyag teste négy érzékelőrúdhoz van rögzítve, amelyek közvetlenül a talajba illeszthetők leolvasás céljából. Vízálló dugó csatlakozik a választható jelkábelekhez. Hosszabbító kábelek és hosszabbítócsövek egyaránt használhatók. Az érzékelő beépíthető vízszintesen és függőlegesen, a felszínen és a mélyebb talajhorizontokban is.

  Az ML3-at egy adatgyűjtő táplálja. Az érzékelő talajnedvesség-kimeneti jele egy differenciális analóg feszültségjel (0 … 1,0 V DC ≈ 0 … 60 % Volume), és a talaj hőmérsékletét ellenállásjelként szolgáltatja. Az adatrögzítő tárolja a bemenő jeleket, és a mellékelt általános talajkalibrálások segítségével átalakítja a talajnedvességet. Adott talajokhoz is kalibrálható.

  Az összes Delta-T naplózón kívül az ML3 bármely szokásos differenciálnaplózóhoz csatlakoztatható. A kézikönyv részletes leírást ad a konfigurálásról. Ezenkívül mobil szenzorként is működtethető a HH2 nedvességmérővel. Mindkét eszköz elérhető ThetaKit néven. (Megjegyzés: a HH2 nem jeleníti meg és nem tárolja az ML3 hőmérsékleti értékeket.)

  Az ML3 egy stabilan működő mérőműszer alacsony vezetőképességgel és alacsony hőmérsékleti reakcióval. Az eredményekre gyakorolt ​​hatás számszerűsítésére a kézikönyv világos áttekintést ad arról, hogy a kimenet hogyan változik különböző sótartalom vagy növekvő hőmérséklet hatására. A sótartalom növekedésével a mérési értékre gyakorolt ​​hatás csökken. Így az érzékelő magas sótartalmú talajban is működik (speciális kalibrációval 2000 mS/m-ig).

  Az ML3 a talaj nedvességtartalmát a talaj relatív permittivitásának (ε r ) mérésével határozza meg . Mivel kapacitív érzékelő, a beépített kondenzátor kapacitása kiszámításra kerül. Ha a relatív permittivitás változik, a kapacitás is változik. Regressziós képletekkel, pl. Topp és Davis, ε r átalakítható talajnedvességgé. A talajnedvesség-érzékelők tipikus alkalmazási területei: öntözésszabályozás, hidrológia, mélyépítés, szennyezőanyag-monitoring, mezőgazdaság és erdőgazdálkodás.

  Előnyök:

  • nagy pontosság
  • talajspecifikus kalibráció
  • alacsony energiafogyasztás
  • alacsony érzékenység a sótartalomra
  • 500 mS/m-ig talajban működik (speciális kalibrációval 2000 mS/m-ig)
  • adaptálható kábelrendszer
 • UGT – PL-300 terepi és laboratóriumi mérőműszer.

  A PL-300 egy terepi és laboratóriumi mérőműszer a talajok pneumatikus vezetőképességének meghatározására. Ez az érték a talaj vízmentes pórusterét írja le, és a víztartalom függvénye. A vizsgált talajtérfogatban egy mérőkamra segítségével meghatározott légáramot állítunk elő. Az áramlási sebességet a nyomásesés alapján határozzák meg a PL műszer kalibrált kétfokozatú mérőfojtóján keresztül. A talajtérfogat feletti nyomáskülönbséget egy további nyomásérzékelő rögzíti, és ennek az áramlásnak a nyomásgradiensét szolgáltatja. A pneumatikus vezetőképességet ezekből a tesztparaméterekből számítják ki a DARCY egyenlet segítségével, és a műszer kijelzőjén jelennek meg.

  A PL-300 csatlakozókkal is rendelkezik egy elektronikus talajtenziométerhez és egy nedvességszondához, így a talajnedvesség-feszültség és/vagy a talajnedvesség egymással párhuzamosan rögzíthető. Erre a célra az UGT egy speciálisan beállított Tensio 150 tenziométert és egy TDR nedvességszondát biztosít megfelelő dugóval. Az összes csatlakoztatott érzékelő adatait, valamint a mérőkamrák kalibrációs adatait és a mérési pont jelölését a műszeren belüli mikroszámítógép menti és kezeli. Kompakt és robusztus kialakításának köszönhetően a PL-300 praktikus és hordozható terepi mérőműszer.

  PL-300 mérőkamra homogén áramláshoz a DARCY szerint integrált nyomásszondával

  • PL-300 mérőkamra a homogén áramláshoz a DARCY szerint integrált nyomásszondával
  • PL-300 felületmérő kamra az inhomogén áramláshoz zavartalan talajtérfogatban
  • PL-300 talajminta gyűrű adapter talajminta gyűrűk mérésére

  Képzés:
  a PL-300 laboratóriumi használata 250 cm³ talajmintákkal

 • UGT – SM150T talajnedvesség-érzékelő.

  Az SM150T egy kapacitív talajnedvesség-érzékelő, amelyet a Delta T Devices fejlesztett és gyártott. A talajnedvesség mellett a talaj hőmérsékletét is méri. Zárt műanyag teste két érzékelőrúdhoz van rögzítve, amelyek közvetlenül a talajba illeszthetők leolvasás céljából. Vízálló dugó csatlakozik a választható jelkábelekhez. Hosszabbító kábelek és hosszabbítócsövek egyaránt használhatók. Az érzékelő beépíthető vízszintesen és függőlegesen, a felszínen és a mélyebb talajhorizontokban is.

  Az SM150T-t egy adatgyűjtő táplálja. Az érzékelő talajnedvesség-kimeneti jele egy differenciális analóg feszültségjel (0 … 1,0 V DC ≈ 0 … 60 % Volume), és a talaj hőmérsékletét ellenállásjelként szolgáltatja. Az adatrögzítő tárolja a bemenő jeleket, és a mellékelt általános talajkalibrálások segítségével átalakítja a talajnedvességet. Adott talajokhoz is kalibrálható.

  Az összes Delta-T naplózón kívül az SM150T bármely szokásos differenciálnaplózóhoz csatlakoztatható. A kézikönyv részletes leírást ad a konfigurálásról. Ezenkívül mobil szenzorként is működtethető a HH150 nedvességmérővel. Mindkét eszköz elérhető ThetaKit néven. (Megjegyzés: a HH150 nem jeleníti meg és nem tárolja az SM150T hőmérsékleti értékeket.)

  Az SM150T egy stabilan működő mérőműszer alacsony vezetőképességgel és alacsony hőmérsékleti reakcióval. Az eredményekre gyakorolt ​​hatás számszerűsítésére a kézikönyv világos áttekintést ad arról, hogy a kimenet hogyan változik különböző sótartalom vagy növekvő hőmérséklet hatására. A sótartalom növekedésével a mérési értékre gyakorolt ​​hatás csökken. Így az érzékelő magas sótartalmú talajban is működik (speciális kalibrációval 1000 mS/m-ig).

  Az SM150T a talaj nedvességtartalmát a talaj relatív permittivitásának (ε r ) mérésével határozza meg. Mivel kapacitív érzékelő, a beépített kondenzátor kapacitása kiszámításra kerül. Ha a relatív permittivitás változik, a kapacitás is változik. Regressziós képletekkel, pl. Topp és Davis, ε r átalakítható talajnedvességgé. A talajnedvesség-érzékelők tipikus alkalmazási területei: öntözésszabályozás, hidrológia, mélyépítés, szennyezőanyag-monitoring, mezőgazdaság és erdőgazdálkodás.

  Előnyök:

  • talajspecifikus kalibráció
  • alacsony energiafogyasztás
  • minimális talajzavarás
  • alacsony érzékenység a sótartalomra
  • speciális kalibrációjú talajokon működik 1000 mS/m-ig
  • adaptálható kábelrendszer

1–16 termék, összesen 20 db