ATMOS-22. – szónikus anemométer.

283 000 Ft + áfa / -tól

Mérések: szélirány, szélsebesség.
Alkalmazások: hidrológia,öntözés ütemezés, növénybetegség-előrejelzés, növényökológia, növényi vízstressz, vízválasztó jellemzés.

Leírás

A DS-2 szónikus anemométer a vízszintes szélsebesség és a szélirány mérésére szolgáló eszköz

A DS-2 egy robusztus, kutatási célú kétdimenziós szónikus anemométer, mezőgazdasági, erdészeti és környezetvédelmi kutatási célokra.

Pontosan méri az alacsony szélsebességeket

A 0 m/s alsó szélsebességi küszöbértéknek köszönhetően a DS-2 különösen alkalmas a lombkoronában történő olyan mérésre, ahol a szélsebességek gyakran alacsonyabbak annál, hogy egy csészés anemométer észlelhesse őket. 0,01 m/s érzékenységével a DS-2 képes a legkisebb szélsebesség változások érzékelésére is, lombkoronán belül és felett.

Nem igényel karbantartást

A DS-2-t hosszú távú, karbantartásmentes üzemre tervezték. A mozgó alkatrészek nélküli üzemnek köszönhetően nincs mechanikai kopás, a készülék  nem igényel kenést vagy csapágycserét.

Soha nem szükséges kalibrálni

A DS-2 ultrahang hullámokkal méri a szélsebességet és a szélirányt. Mivel ez a mérés alapösszefüggéseken alapul, a DS-2-t nem kell kalibrálni, amikor elhagyja a gyárat.

Rendkívül alacsony energiafogyasztású

A DS-2 100-1000-szer kevesebb energiát fogyaszt, mint más ultrahangos anemométerek. Az Em50 sorozat az adatnaplózójában lévő öt darab AA ceruzaelemmel akár hat hónapig is képes működni anélkül, hogy az elemek élettartamát különösebben lerövidítené.
Megjegyzés: a DS-2 más adatnaplózókkal is kompatibilis.

Alacsony költség

A legtöbb mezőgazdasági és környezetvédelmi kutató a szélre csak mint a sok változó egyikére tekint. Időnként egy tanulmány tudományos célja megkívánja egyszerre több szélmérés végrehajtását, hogy a környezet vízszintes és függőleges heterogenitását rögzítse. A DS-2 elsődleges tervezési célja, hogy nagy pontossággal mérje a szélsebességet és a szélirányt olyan áron, amely új kutatási távlatokat nyit meg, ideértve a nagyobb térbeli lefedettséget is.

Környezetvédelmi kutatásokra tervezve

A szélsebesség és a szélirány alapvető fontosságú mérések számos mezőgazdasági, erdészeti és mikrometeorológiai alkalmazásban. A DS-2-t úgy tervezték, hogy a szónikus anemométerek pontosságából és alacsony karbantartási igényéből adódó előnyöket egy speciálisan ilyen alkalmazásokra tervezett szenzorban egyesítse.

A DS-2-vel ugyanakkor nem lehet a mikrometeorológusok által használt felső kategóriás háromdimenziós szónikus anemométereket kiváltani. Arra szolgál, hogy a mezőgazdasági és környezetvédelmi kutatók számára nagy pontosságú, alacsony karbantartási igényű megoldást nyújtson a vízszintes szélsebesség és szélirány mérésére.

Kimenet

A DS-2 a szélsebességet és a maximális széllökési sebességet méter per szekundumban adja meg, 0,01 m/s érzékenységgel. A szélirányt 1 fokos érzékenységgel jelzi ki.

Ha a mintavételi gyakoriság nagyobb, mint 0,1 Hz, az anemométer a sebességet és az irányt a mintavétel idejében jelzi ki. Ha a mintavétel kevésbé gyakori, az anemométer 10 másodpercenként vesz mintát, átlagolja a szél vektorkomponenseit és rögzíti a maximális széllökést a megadott mintavételi időszakra vonatkozóan.

Adatok távoli gyűjtése és monitorozása

A szélsebességet és a szélirányt monitorozhatja az irodájából, telefonjáról vagy bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről, ha a DS-2 szónikus anemométert egy Em50G adatnaplózóra csatlakoztatja. Az Em50G összeállítással közel valós idejű információhoz juthat, ellenőrizheti a szenzor és a rendszer működését, valamint adatokat tölthet le a nehezen elérhető mérési pontokról.

Adatnaplózás

A DS-2 szónikus anemométer egy SDI-12 digitális szenzor, amely vagy egy 3,5 mm sztereó csatlakozóval, vagy csupasz, cinezett huzalvégekkel van ellátva.

Ha sztereó csatlakozóval vásárolja meg, a DS-2 közvetlenül csatlakoztatható a Decagon Em50 sorozatú adatnaplózóihoz. A szélsebességet, szélirányt és a maximális széllökési adatokat mind egy sztereó csatlakozó továbbítja. Programozásra nincs szükség.

A DS-2 szónikus anemométer a Campbell Scientific és egyéb SDI-12 kompatibilis adatnaplózókkal is kompatibilis. Egyes adatnaplózókkal történő használat során a DS-2 a benne elhelyezett termisztor segítségével a levegő hőmérsékletét is kijelzi.

További információk

SZÉLSEBESSÉG-TARTOMÁNY

0-30 m/s

SZÉLSEBESSÉG MÉRÉSI ÉRZÉKENYSÉGE

0,01 m/s

SZÉLSEBESSÉG MÉRÉSI PONTOSSÁGA

0,30 m/s vagy < 3%, a kettő közül a nagyobb

SZÉLIRÁNY-TARTOMÁNY

0-359 fok

SZÉLIRÁNY MÉRÉSI ÉRZÉKENYSÉGE

1 fok

SZÉLIRÁNY MÉRÉSI PONTOSSÁGA

±3 fok

ÜZEMI HŐMÉRSÉKLET TARTOMÁNY

-40-50 C

ÜZEMI FESZÜLTSÉG

3,6-15 VDC

ÁRAM

0,03 mA nyugalmi áram 0,5 mA mintavételi áram, < 0,05 mA átlag

AZ ADATNAPLÓZÓ KOMPATIBILITÁSA (NEM KIZÁRÓLAGOS)

Decagon Em50 sorozat, ProCheck

ÁTMÉRŐ

100 mm

MAGASSÁG (SZÉLÉRZÉKELŐ)

75 mm

MAGASSÁG (A RÖGZÍTŐ SZERELVÉNNYEL EGYÜTT)

155 mm

MAXIMÁLIS MINTAVÉTELI SEBESSÉG

1 Hz

KIMENET1

átlagsebesség, széllökési sebesség, szélirány vagy vektor

CSATLAKOZÓTÍPUSOK

3,5 mm (sztereó) csatlakozó vagy csupasz, cinezett huzalvég

KÁBEL HOSSZA

A standard kábelhossz 5 m, de egyedi kábelhosszak is rendelhetők.

Egyéb / megjegyzés

Ha a mintavételi gyakoriság nagyobb, mint 0,1 Hz, az anemométer a sebességet és az irányt a mintavétel idejében jelzi ki. Ha a mintavétel kevésbé gyakori, az anemométer 10 másodpercenként vesz mintát, átlagolja a szél vektorkomponenseit és rögzíti a maximális széllökést. Amikor az adatnaplózó mintát vesz, az anemométer kijelzi az átlagos szélsebességet, szélirányt és a maximális széllökési sebességet.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ATMOS-22. – szónikus anemométer.” értékelése elsőként