Ecomatik

Majdnem 20 éve fejleszt és gyárt elektronikai eszközöket,  elsősorban dendormétereket, a növények és gyümölcsök növekedésének, vízfelvételének és a talajból felvehető víz mennyiségének folyamatos  mérésére.

 • Adatgyűjtők.

  Adatgyűjtők. (1)

  Minirendszereink a DL 18 (interfész: USB-PC-vel Windows vagy MacOS rendszerrel) vagy DL 18-BLE (interfész: Bluetooth Low Energy Windows PC-hez, illetve Android vagy iOS rendszerű táblagép/okostelefon) adatgyűjtőkön alapulnak.
 • Áramlás érzékelők.

  Áramlás érzékelők. (2)

  A nedváramlás érzékelők a fás szárú növények vízfelvételének folyamatos mérésére szolgálnak.
 • Dendrométerek.

  Dendrométerek. (20)

  Az elektronikus dendrométerek rendkívül precíz és robusztus mérőműszerekként alkalmasak a növény különböző részei (pl. fák törzse, ága, gyökere és termése, valamint lágyszárúak) méretváltozásának folyamatos rögzítésére. A kapott mikrométeres pontosságú dendrométer adatok értékes információkkal szolgálnak a növény vitalitásáról és növekedési dinamikájáról, valamint a növény vízállapotáról.
 • Levélérzékelők.

  Levélérzékelők. (1)

  L eaf-to- A ir- T hőmérséklet érzékelők ( LAT ) közvetlen, folyamatos és nagy pontosságú hőmérsékletmérésre szolgálnak. A mért hőmérsékleti paraméterek közé tartozik a levélfelület abszolút hőmérséklete, a levelet körülvevő környezeti levegő (Tair), valamint a levélfelület és a környezeti levegő közötti hőmérsékletkülönbség (ΔTleaf-to-air)
 • Talajnedvesség és talajhőmérséklet érzékelők.

  Talajnedvesség és talajhőmérséklet érzékelők. (1)

  Talajérzékelő egyszerű, olcsó talajnedvesség- és hőmérsékletmérést tesz lehetővé. Ez az eszköz lehetővé teszi mind a talaj vízháztartásának pontos elemzését, mind a növényi talajvíz rendelkezésre állás meghatározását. Az SMT100 beépített hőmérséklet-érzékelője emellett fontos adatokat szolgáltat a talajhőmérsékletről. A készülék számos alkalmazási területe a tudományos célú adatgyűjtéstől a kereskedelmi mezőgazdaságban és kertészetben végzett öntözésszabályozásig terjed.